İYİ Partili Erhan Usta açıkladı. Yeni Ekonomi Paketi 3 günde nasıl çöp oldu

İYİ Partili Erhan Usta açıkladı. Yeni Ekonomi Paketi 3 günde nasıl çöp oldu
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı dış ticaret verilerini, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarını hatırlatarak eleştirdi. Usta, "Bu veri, mürekkebi kurumadan Yeni Ekonomi Programımın “çöp” olduğunu gösterdi." dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’ın sözlerini hatırlatarak Ticaret Bakanlığı’nın paylaştı dış ticaret verilerini eleştirdi.

Usta, "Yılın 9 ayı toplamında ise dış ticaret açığı %79,6 artarak 37,8 milyar dolara ulaştı. Oysa daha 3 gün önce Hazine ve Maliye Bakanı 2020 yılının tamamında dış ticaret açığının 38,1 milyar dolar olacağını açıklamıştı. Bu veri, mürekkebi kurumadan Yeni Ekonomi Programımın “çöp” olduğunu gösterdi." ifadelerini kullandı.

Erhan Usta paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ticaret Bakanlığı bugün yeni dış ticaret verilerini açıkladı: Eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre, ihracat %4,8, ithalat ise %23,3 arttı. Bunun sonucunda dış ticaret açığı %192,7 arttı. Yılın 9 ayı toplamında ise dış ticaret açığı %79,6 artarak 37,8 milyar dolara ulaştı.

Oysa daha 3 gün önce Hazine ve Maliye Bakanı 2020 yılının tamamında dış ticaret açığının 38,1 milyar dolar olacağını açıklamıştı. Bu veri, mürekkebi kurumadan Yeni Ekonomi Programımın “çöp” olduğunu gösterdi. Hükümetten gelen sorumsuz açıklamalar güven kaybına neden oluyor.

2019 yılında büyümenin canına okuma pahasına verilen cari fazlayı “Türkiye ekonomisi kabuk değiştiriyor” diye takdim edenler şimdi ne diyecek merak ediyorum. Yalancının mumu yatsı olmadan söndü.

Öte yandan TL'deki büyük değer kaybına rağmen ihracatın çok az artıp, ithalatın azalmak bir yana daha da fazla artması; @BeratAlbayrak’ın dövizdeki artış karşısında ortaya koyduğu "rekabetçi kur" iddiasının ne kadar ciddiyetten uzak olduğunu göstermektedir."