ABD'de dev bütçe açığı ABD federal hükümetinin bütçe açığı, 2025 mali yılının ilk ayı olan ekimde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık 4 katına çıkarak 257 milyar dolara yükseldi.
Sabah’tan sonra Yeni Şafak da harekete geçti! Mehmet Şimşek’i yemeden rahatlamayacaklar Henüz 1 yıldır görevde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah ve Yeni Şafak Gazetesi’nin hedefi oldu.
81 ile acil kodlu genelge gitti. Bakanlık cezalarda acımayacak Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 81 ildeki tüm vergi dairelerine bir genelge gönderdi.
ABD'den Rus şirketi Kaspersky'nin yöneticirine yaptırım kararı ABD yönetimi, Rusya merkezli Kaspersky Lab'in üst düzey yönetim kadrosunda bulunan 12 yetkilisini yaptırım listesine ekledi.
ABD bütçesinde dev kara delik ABD federal hükümetinin bütçe açığı mayısta 347 milyar dolar ile beklentilerin üstünde geldi.
Mehmet Şimşek esnafı şikayet edene ikramiye verecek! İşte hesabınıza yatacak para Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağı ve kayıt dışı ekonomiye karşı tedbirlerini yoğunlaştırarak etkin vatandaş ihbarı için yeni şikayet kanallarını devreye aldı.
Mehmet Şimşek neşteri vurdu! Kamuya yeni yasaklar geliyor İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi’nden ekonomi politikalarıyla ilgili dikkat çeken bir haber geldi. Hazine Bakanlığı önderliğinde kamu harcamaları, tasarruf tedbirleri, vergi kaçağı, kayıt dışı önleme, bina ve araç alımı gibi konular için yeni kararlar geliyor.
Amerika’da bütçe açık verdi. Geçen seneye göre yüzde 23 arttı Amerika’da federal hükümetin bütçesi mart ayında 236 milyar dolar açık verdi.
Hazine Bakanlığı'ndan bankalara şok. Reddedildi Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bankalara red cevabı. Bankaların enflasyon muhasebesine dahil olma talebi 80 milyar liralık vergi kaybı ihtimali yüzünden geri çevrildi.
ABD 2024 mali yılına 66,6 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı ABD federal hükümetinin bütçe açığı, 2024 mali yılının ilk ayı olan ekimde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 24 azalışla 66,6 milyar dolar oldu.
Kredi notu düşüren Fitch Ratings ile ABD yönetimi karşı karşıya geldi ABD Hazine Bakanlığı kredi notunu düşüren Fitch Ratings'in kararının anlaşılması güç olduğunu açıkladı.
Çalınan kimlik bilgileri satılmıştı. ABD Hazine Bakanlığı'ndan yaptırım kararı ABD Hazine Bakanlığı, çalınan kimlik bilgilerini siber suçlulara satan "darknet pazarı" Genesis Market'i yaptırım kapsamına aldı.
ABD'den Meksikalı uyuşturucu karteli elebaşıyla 2 üyesine yaptırım ABD, Meksika'da faaliyet gösteren bir uyuşturucu kartelinin elebaşı ile 2 üyesine yaptırım uyguladığını duyurdu.
ABD bütçesinden 85 milyar dolarlık açık ABD federal hükümetinin bütçe açığı, bir önceki yılın aralık ayına göre yaklaşık 4 katına çıkarak 85 milyar dolara yükseldi.
ABD'den Rus hamlesi altın ithalatına yasak getirdi ABD yönetimi, Rusya'nın savunma sanayisini hedef alan yeni yaptırımlar açıklarken, Rus altınının ithalatına yasak getirdi.
Hazine'den büyük borçlanma. İki tahvil ihalesinde 7,4 milyar lira borçlandı Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün düzenlediği iki tahvil ihalesinde 7 milyar 355,1 milyon lira borçlandı. Bakanlık, 2 yıl vadeli 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvili ile 4 yıl vadeli 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvili ihraç etti
TCDD borç batağında toplam borcu 4.4 milyara çıktı Kötü yönetim ve liyakatsiz atamalarla gündeme gelen TCDD Kasım 2021 itibarıyla Hazine’ye olan vadesi geçmiş borcu 2,1 milyar TL’ye, toplam borcu ise 4,4 milyar TL’ye ulaştı.
ABD'den Putin ve Lavrov'a yaptırım ABD Hazine Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Güvenlik Konseyi'nin 11 üyesini yaptırım listesine aldı.
Faiz yüzde 17.90’dan 22.10’a çıktı Merkez Bankası faiz düşürme yönünde karar almaya devam etse de Hazine’nin borçlanmada ödediği faiz hızla artıyor.
ABD'den kripto para borsasına yaptırım kararı ABD Hazine Bakanlığı, fidye yazılımı saldırılarında rol oynadığı iddia edilen kripto para borsası Suex'e yaptırım uygulayacağını duyurdu
ABD'de bütçe açığı 5 katına çıktı ABD fedaral hükümetinin bütçe açığı, temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre 5 katına çıkarak 302 milyar dolar oldu.
New York borsasından Çinli şirket hamlesi New York borsasında Çinli telekomünikasyon şirketleri ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. , 3 Çinli telekom şirketinin hisselerinin liste dışı bırakılmasına yönelik dün geri alınan kararın, yeniden uygulanacağını bildirdi.
İYİ Partili Erhan Usta açıkladı. Yeni Ekonomi Paketi 3 günde nasıl çöp oldu İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı dış ticaret verilerini, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarını hatırlatarak eleştirdi. Usta, "Bu veri, mürekkebi kurumadan Yeni Ekonomi Programımın “çöp” olduğunu gösterdi." dedi.
Durmuş Yılmaz: "Albayrak tamamen günü kurtarmaya yönelik..." TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Bakan Albayrak'ın tamamen günü kurtarmaya yönelik ve piyasayı bozucu çalışmalara imza attığını dile getirdi.
Ekonomiyi eleştirenler hakkında suç duyurusu... Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ekonomi aleyhinde açıklamalarda bulunan isimler için suç duyurusunda bulunulacak.
Hazine Bakanlığı, halktan borç isteyecek! Hazine ve Maliye Bakanlığı, aralık ayında yapılan euro ve dolar cinsinden devlet tahvili ihraçlarına bireysel yatırımcılardan gelen talep üzerine devam edilmesine karar verildiğini duyurdu.
Devletin kasası yine açık verdi! Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı bütçe istatistiklerine göre, 11 ayda 54.5 milyar açık verdik. Buna göre, örtülü ödenekten yılın başından bu yana yapılan harcama 1.6 milyar liraya ulaştı.
ABD’den Halkbank açıklaması ABD’li üst düzey bir yetkili Halkbank’a karşı dava açılıp açılmayacağına ABD yargısının karar vereceğini ve Hazine Bakanlığının soruşturmasının sonuca varmadığını belirtti.