İYİ Partili İbrahim Halil Oral'dan Kılıçdaroğlu'na özür ziyareti

İYİ Partili İbrahim Halil Oral'dan Kılıçdaroğlu'na özür ziyareti
İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, katıldığı bir programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerinin tartışmalara neden olması üzerine dün Kılıçdaroğlu'ndan randevu talebinde bulunmuştu. Oral, bugün CHP Genel Merkezi'ne gelerek Kılıçdaroğlu ile görüştü.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kullandığı “Alevi olması benim açımdan bir engel değil ama Sünni kesim tarafından bu bir endişedir” sözlerinden dolayı özür dilemek için Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Oral, bugün CHP Genel Merkezi''ne gelerek özür ziyaretinde bulundu.

Partiden ayrılırken gazetecilere açıklamada bulunan Oral, "Sayın Genel Başkan''dan dün randevu istemiştik, çok naziktiler sağ olsun, bugüne randevu verdi" dedi.

"Yapılan o spekülasyona, bilgi kirliliğine ilişkin bir değerlendirmede bulunduk" diyen Oral, "Çok keyifli, çok güzel bir karşılama oldu. Nezaketen çok değerliydi. Bir Çin atasözü var ''Nezaket hiçten gelir ama her şeyi satın alır.'' Gösterdiği nezaketi için çok teşekkür ediyorum. Basın açıklamamda her şeye yer verdim, başka yapabileceğim bir açıklama yok" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu''nun, yaptığı açıklamalarla ilgili ne söylediğinin sorulması üzerine Oral, "O da çarpıtılmış ve kırpılmış bir ifade olduğunun farkında. Millet İttifakı''nda Sayın Genel Başkan''ımız, 6 Genel Başkan kimi aday gösterirse Kılıçdaroğlu olabilir, başkaları olabilir, ben ve arkadaşlarımın sonuna kadar onunla olacağımızı söylemek isterim" diye konuştu.

Disipline sevk edildiğinin hatırlatılması üzerine İbrahim Halil Oral, bunun parti içi bir mesele olduğunu kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Ankara Masası''nda Fatih Atik''in sorularını yanıtlayan Oral, Kılıçdaroğlu''nun cumhurbaşkanı adayı olma konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Oral, "Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye''deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye''nin yüzde 65''i yüzde 70''i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır" demişti.

Oral’ın Kılıçdaroğlu hakkında kullandığı ifadelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu ifadelerden dolayı özür dileyerek, "Kılıçdaroğlu olmak üzere üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum" demişti.

Daha sonra sosyal medya üzerinden bir özür açıklaması da Oral’dan gelmiş ve “Bazı özensiz ifadeler sebebiyle başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere ve Alevi kardeşlerim olmak üzere tüm milletimizden özür diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler