İYİ Parti'li Karaman'dan Yeniçağ'a ziyaret

İYİ Parti'li Karaman'dan Yeniçağ'a ziyaret
İYİ Parti Sağlık Politikaları Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Karaman Yeniçağ gazetesini ziyaret ederek "Covid-19 Genel Bakış ve 2021'de neler yapmalıyız" başlıklı raporunu anlattı.

Murat Karaman'a ziyaretinde; Sağlık Politikaları Komisyon Üyelerinden Zeynep Ezgi Öztürk, Burak Ergezen, Sağlık Yatırımları Etüt ve Çevre Sorumlusu Ömer Akman, İl Seçim İşleri Komisyonu Üyesi Gülin devrim Çitoğlu ve İYİ Sağlık Dergisi Yayın Yönetmeni Cem Arat eşlik etti.
Salgın sürecinde virüs testi yaptırmak için vatandaşın hastanelerde büyük kuyruklar oluşturduğunu ve bunun da salgını daha çok yaydığını vurgulayan Prof. Dr. Murat Karaman, Sağlık Bakanlığının Kızılay çadırları gibi belli istasyonlar kurarak vatandaşın kendi mahallesinde virüs testi yaptırabilmesi gerektiğini anlattı.

Bu sayede hastanelerde yığılmaların önüne geçileceğini anlatan Prof. Dr. Karaman, "Bugün hastanelerde test yaptıran vatandaş eve dönerken toplu ulaşım kullanıyor. Halbuki bu istasyonlar kurulsa ve insanlar evinden yürüme mesafesinde olan bu merkezlere gelerek test yaptırsa, dönüşte toplu ulaşıma da binmesine gerek kalmayacak. Bu tarz önlemler salgının daha çok yayılmasının önüne geçecektir" dedi.
whatsapp-image-2021-01-19-at-20-34-37.jpeg
Ayrıca vatandaşa düzenli olarak antikor testinin de yapılması gerektiğine dikkat çeken İYİ Parti Sağlık Politikaları Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Karaman, antikor testini özel hastanelerin tekeline bırakmadan devlet hastanelerinde de planlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
whatsapp-image-2021-01-19-at-20-34-43.jpeg