İYİ Partili Kavuncu'dan Millet İttifakı açıklaması

İYİ Partili Kavuncu'dan Millet İttifakı açıklaması
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Medyascopetv'de katıldığı canlı yayında gündemi değerlendirdi. Millet İttifakı'na ilişkin sorulara cevap veren Kavuncu, "Söylenen her şeyin altına imza atmak zorunda değiliz" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti ve CHP arasındaki ittifaka ilişkin konuşan Kavuncu, "İttifak yaptık diye söylenen her şeyin altına imza atmak zorunda değiliz. Aynı şekilde CHP’den de bizim söylediğimiz her şeyin altına imza atmasını beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Edgar Şar'ın “Meral Hanım ittifaka ilişkin ‘Susuyoruz’ der mi?” sorusuna cevap veren Kavuncu sözlerine şöyle devam etti:

"Sınırlarını çizer ki o sınırları da çizdi. Tek adam rejimi devam ettiği sürece parlamenter rejime geçene kadar biz bu güç birlikteliğine devam edeceğiz. Tekrar söylüyorum Parti Sözcümüzün buna karşı söylediği bir şey yok ama bu şu demek değil. Bizim bazı hassas noktalarımız var. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil Türkiye’deki birçok parti ile hemfikir olma gibi bir mecburiyetimiz yok. Ya da ittifak yaptık diye söylenen her şeyin altına imza atmak zorunda değiliz. Aynı şekilde CHP’den de bizim söylediğimiz her şeyin altına imza atmasını beklemiyoruz. Bunu mevkidaşıma da söyledim. Bizim tasvip edeceğimiz açıklamalar değil. Ama fikir hürriyeti konusunda hassasiyeti de vurgulamak zorundayız. Bu ittifakı anlamlı hale getiren de budur. İki farlı partinin ülkenin geleceği ile ilgili taşıdığı endişeden dolayı sıkıntılı da olsa bu birlikteliği sürdürmesi. Bunu güzel yapan sonunda 31 Mart başarısını getiren budur."