İYİ Partili Koncuk: "Açık bir talan ve peşkeş var"

İYİ Partili Koncuk: "Açık bir talan ve peşkeş var"
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, yerel seçimlerin ardından belediyelerde yapılan yolsuzlukların daha açık görülebildiğini ifade ederek “Kimse bu gücü bırakmak istemiyor ama bir açık talan, peşkeş var” açıklamasında bulundu.

YSK’nın kararı ile mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’nun 19 günlük belediye başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde daha önceki dönemlerde yapılan israf ve yolsuzlukların ortaya çıkarılmasında büyük pay sahibi oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ortaya çıkan israf ve yolsuzluklara ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, AKP’nin İstanbul seçimlerine yönelik YSK’ya yaptığı iptal ve yenileme başvurusuna göndermede bulunarak “Kimse bu gücü bırakmak istemiyor ama bir açık talan, peşkeş var” açıklamasında bulundu.

Koncuk, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“31 Mart yerel seçimleri sonrasında şunu daha net gördük. Birçok belediye adeta talan edilmiş, İstanbul’da il sekreterine 3 makam aracı verildiğini, yönetici sayısından çok makam aracı tahsisinin olduğunu anlıyoruz. Kimse bu gücü bırakmak istemiyor ama bir açık talan, peşkeş var

Belediye imkanlarının, pek çok yerde, bir takım kişi, vakıf ve derneklere de peş keş çekildiği görülmektedir. El değiştirdiğinde anladık ki, birçok belediye, gücünün çok üzerinde borç batağında. Nasıl bir ülkeyiz ki, sorumlulara hesap soran yok, utanmadan başarıdan bahsediliyor.”

koncuk1-003.jpg