İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan İBB'ye teftiş açıklaması

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan İBB'ye teftiş açıklaması
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İçleri Bakanlığı'nın İBB'de teftiş yapıldığına dair açıklamasına tepki gösterdi. İYİ Partili Dervişoğlu açıklamasında; "Bu tezgahlardan Türk milleti yorulmuştur. Milletin iradesi her şeyin üzerindedir. Siyaset tarihimiz bu iradeyi yok sayanların hazin sonları ile doludur. Memleketi yakarken İstanbul filmi seyretmeye kalkmayın. " dedi...

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meclis''te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim: İnşallah yeni yıl Türkiye''nin bu beceriksiz iktidardan kurtulduğu ve liyakatli kadroların işbaşına geldiği bir yıl olacaktır. İktidara oy veren seçmen kitlesi Adalet ve Kalkınma Partisi''ne oy verirken ne kadar haklıysa bugün oy vermekten vazgeçmekten de o kadar haklıdır.

TÜİK üzerinden enflasyon yalanı söyleyen, "Açız" diyen vatandaşına "Yalan söylüyorsun" deme gafletine düşen, faizleri indiriyormuş gibi yapıp tırmandıran, asgari ücrete büyük zam yapmış gibi gösterip asgari geçim indirimini kaldıran, Merkez Bankası döviz rezervi eksideyken kasada para varmış gibi davranan, 20 Aralık gecesi milletin gözünün içine baka baka yalan söyleyen bu iktidarın milletimizin kendisine güvenmesini beklemek büyük bir haksızlıktır. 

“MİLLET HAZİNESİNE BEYTÜLMALA EL UZATILDI”

Evet, bu iktidar milletimize hem yalan söylüyor hem de milletimizin aklıyla alay ediyor. 20 Aralık akşamı Merkez Bankası rezervlerinden kamu bankaları üzerinden yüklü miktarda döviz satarak bir kez daha millet Hazinesine yani beytülmala el uzatılmıştır.

“SİZİN GÖZLERİNİZ IŞILDAMASIN DA BİZİMKİ Mİ PARLASIN”

Liyakatsizlik öyle bir boyutta ki; dövizle, faizle, ekonomiyle gelen her soruya ekonomi bilgisiyle değil ancak "Gözlerimdeki ışıltı" diyebilen bir Hazine ve Maliye Bakanı var. Doğrudur sayın Bakan, gözleriniz ışıldıyor. Türkiye Merkez Bankası''nın faizleri 100 baz puan indireceğini bir gün önceden kardeşinizden duyduk. Bu sızıntı ile kim bilir kimler ne paralar kazandı. Sizin gözleriniz ışıldamasın da bizim gözlerimiz mi parlasın?

“DEVLETİ İDARE EDENLER AÇIKÇA YALAN SÖYLÜYOR”

20 Aralık akşamına kadar doların yükselişini izleyip, o akşam devletin tüm imkanları ile müdahale edip faturayı da milletin üzerine yıkıp, kim bilir kimlere milyarlar kazandırdınız? Sizin gözleriniz ışıldamasın da benim gözlerim mi ışıldasın? "Büyük yatırımcı değil küçük yatırımcı çarpıldı" diyebilecek kadar kendini kaybetmiş bir ekonomi yönetimi var ama maalesef gözleri ışıl ışıl. Sizce bu işte bir gariplik yok mu? Vatandaşın çarpılmış olma ihtimalini bir bakanın gözlerinin pırıltısından mı anlamız lazım yoksa nemlenmesinden mi? Bunları söylemekten amacım odur ki, devleti idare edenler milletimize açıkça yalan söylüyor. Milletimizin şartları ile alay eder gibi davranış sergiliyorlar. Bu yalanların sözcülerinden biri olan sayın bakanın da gözleri maşallah ışıl ışıl.

Terörle mücadele günlerinde eriyen, FETÖ ile yoldaşlık edildiği günlerde yıpranıp aşınan, rahibin elini kolunu sallayarak gittiği gün yere serilen bu ucube sistemin gerçekleri ile yüzleşildiğinde pişman olan, dolar ve faiz lobilerine bayram ettiren bu hükümet 20 Aralık operasyonu ile tamamen tarih olmuştur.

Siyaset bizi gösterir ki, milletin güveni kaybolunca iktidarın kendisi de kaybolur. Buradan açık açık soruyorum; doları 18''den sattırıp kar ettirdiğiniz odaklara şimdi de faiz üzerinden mi kazandırıyorsunuz?

Dünya üzerinde sözüm ona faizi indirerek yükselten başka bir ülke ya da iktidar var mıdır? Faizi indiriyorum diyerek milletimize ağır bir fatura çıkardınız ama gerçek ortada, faizler iktidarınızın hiç bir döneminde olmadığı kadar yükselmiştir. Yeni ekonomi paketi adı altında son saçmalığınızın faturasını da yine bu aziz milletin omzuna yüklüyorsunuz.

Aziz milletimize garanti ödemeli saçmalıklarda olduğu gibi bu gizli faizi de ödeme sorumluğu yüklediniz. İtiraz edene de hain diyorsunuz. Yazıklar olsun. Bu devran böyle gitmez ve göreceksiniz ki aziz milletimiz bu gidişe izin vermeyecektir.

İBB’YE TEFTİŞ: “TÜRK MİLLETİ BU TEZGAHLARDAN YORULDU”

Ekonomik başarı diye açıkladıkları bu paketin gerçek bir soygun olduğu anlaşılmaya başlanınca İçişleri Bakanlığı eli ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı''na teftişe gidiyorlar.

Bu tezgahlardan Türk milleti yorulmuştur. Milletin iradesi her şeyin üzerindedir. Siyaset tarihimiz bu iradeyi yok sayanların hazin sonları ile doludur. Memleketi yakarken İstanbul filmi seyretmeye kalkmayın. Terörist arıyorsanız müfettişleri değil savcıları göreve davet edip harekete geçirin.

Milletimiz tutulmayan sözler ile yeteri kadar oyalanmıştır, için boş vaatlerden de sıkılmıştır, bugün söylediğini yarın inkar eden AK Parti iktidarından da yorulmuştur. Milletin güvenini istismar eden bu iktidarın artık Türkiye''ye vereceği hiçbir şey kalmamıştır.

Bu iktidarın en büyük alameti farikası bozduğu işleri düzeltirken oradan kendisine kahramanlık çıkarmasıdır. Dün Allah''ın ayetini siyasete alet edenler bugün Türk lirası mevduatına döviz kuru üzerinden sınırsız faiz vermekle övünüyorlar. Hani siz faize karşıydınız? Hani nas varken kimseye laf düşmezdi?

Bu soygun düzeninin mimarı Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıdır. Milletin Hazinesi adeta yağmalanmaktadır.

Hayat ilkeler devlet ise kurallar manzumesidir. Hayat ilkesiz devlet de kuralsız olmaz. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti tek adamın ruh haline göre yönetilemez.

“EN KISA ZAMANDA TÜRKİYE’Yİ SEÇİME GÖTÜRÜN”

Madem ki Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı bu aziz milletin güvenini kaybetmiştir, o halde bu iktidarın memlekete yapabileceği son bir hizmet kalmıştır: En kısa zamanda Türkiye''yi seçime götürün. Milletimizin iradesine ve merhametine teslim olun diyoruz.

İYİ Parti olarak milletimize güven verecek bir programla, projelerimizle ve liyakatli kadrolarımızla memleketi yönetmeye hazırız.

İlgili Haberler