İYİ Partili Seymen: "Erdoğan herkesi unutkan sanıyor"

İYİ Partili Seymen: "Erdoğan herkesi unutkan sanıyor"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın "82 milyon vatandaşımızı 'Türkiye ortak paydası' altında bir araya gelmeye davet ediyoruz” açıklamalarına tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “82 milyon vatandaşımızın her birini Türkiye ortak paydasında bir araya gelmeye çağırıyoruz” sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım ile tepki gösterdi.

Twitter’dan bir açıklama yapan Seymen, Erdoğan’ın “Birlik beraberliğe her zamandan daha çok ihtiyacımız var. 82 milyon vatandaşımızın her birini Türkiye ortak paydasında bir araya gelmeye çağırıyoruz” sözlerini paylaşarak “Seçim atmosferi böyle konuşturuyor, herkesi unutkan sanıyor. Milletin yüzde 50'sini o ortak paydadan kim dışlamıştı?” açıklamasında bulundu.

İşte Hasan Seymen'in o paylaşımı:

seymen-002.jpg

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Meclisin Şeref Kapısı önündeki alanda eski ve yeni tüm milletvekillerine verdiği iftar programına katılmıştı. Erdoğan katıldığı programda "Milletimizin 15 Temmuz'da darbeciler karşısında gösterdiği cesareti, dirayeti, ülkeyi yönetenler olarak bizim de kendi tercihlerimizle ortaya koymamız şart. İşte bunun için 82 milyon vatandaşımızın her birini 'Türkiye ortak paydası' altında bir araya gelmeye davet ediyoruz. Demokrasinin ve hukukun kuralları içinde yürüttüğümüz siyasi rekabet, bu büyük birlikteliğin engeli değil, tam tersi zenginliği olmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

MUHALEFETİ KANDİL'LE İŞ BİRLİĞİ İLE SUÇLAMIŞTI

Dün gerçekleştirilen iftar programında birlik ve beraberlik vurgularında bulunan Erdoğan, yerel seçimler öncesinde ise sert bir üslup kullanarak muhalefeti “terörün piyonu” olmakla suçlamıştı. Erdoğan 26 Şubat’ta Giresun’da gerçekleştirdiği bir mitingde “Öyle ki hükümete muhalefet etmekle millete ihanet etmek arasındaki o çok önemli çizgiyi dahi aşabiliyorlar” ifadeleri ile muhalefete ihanet isnadında bulunmuştu.

İlgili Haberler