İYİ Partili Ümit Beyaz’dan İmamoğlu’na zehir zemberek tepki

İYİ Partili Ümit Beyaz’dan İmamoğlu’na zehir zemberek tepki
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kadınlar Günü mesajının yankıları sürüyor. Söz konusu paylaşıma tepki gösteren isimlerden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, “Bizim Genel Başkanımızın adı malum şahıslarla aynı cümlede "teröre kan kusturan İçişleri bakanı" olarak geçmişti. Bundan sonra da ancak "terörün başını ezen Cumhurbaşkanı" olarak geçecek.” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İYİ Parti lideri Meral Akşener ile HDP Eş Başkanı Pelvin Buldan’ı aynı mesaj içerisinde anmasına tepki gösterdi. Akşener’in İçişleri Bakanlığı dönemini hatırlatan Beyaz, İBB Başkanı''na “Bizim Genel Başkanımızın adı malum şahıslarla aynı cümlede "teröre kan kusturan İçişleri bakanı" olarak geçmişti. Bundan sonra da ancak "terörün başını ezen Cumhurbaşkanı" olarak geçecek.” sözleriyle cevap verdi.

İmamoğlu’nun paylaşımına İYİ Partili isimlerden gelen diğer tepkiler şöyle:

İYİ Parti TBMM Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İmamoğlu’nun sözlerine cevap olarak “Bizim İYİ Parti olarak kendimize ait bir Türkiye vizyonumuz var. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener liderliğinde, milletimizin sorunlarına derman, yarınlarına umut olma gayretimiz var. Sorumluluğumuzun farkındayız. Dışımızdaki hiçbir siyasi mühendislikle ilgilenmeyiz. Türkiye’yi kendimiz yönetelim istiyoruz. Bütün enerjimizi bu çizgide milletimizle bütünleşme gayretine harcıyoruz. Şükürler olsun ki milletimizden her geçen gün artan bir şekilde bunun karşılığını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİNİSLİ: “DEMEK Kİ ARTIK SÜRPRİZLERE ALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, “Bu kadar hassas bir konuyu, günlük bir kutlama mesajıyla bir araya getirip, karıştırıp genel başkanımızı zor durumda bırakabilecek bir tavır almasını son derece nezaketsiz buldum.” şeklinde konuştu. Cinisli, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu mesajı CHP’nin kurumsal bir girişimi olarak görmüyorum, İmamoğlu’nun şahsi tutumu olarak görüyorum. Bunu üzüntüyle karşıladım. İleri dönük hesaplar için yapılmışsa da hiç yakıştıramadım. Demek ki artık sürprizlere alışmamız gerekiyor. İstanbul Belediye başkanlığı önemli bir görev. Bu görevi layığıyla yapmakta her başkanın boynunun borcudur. Netice itibariyle İstanbullular ona bir vekalet verdi, birinci görevi de o vekaleti taşımak olsa gerek.” sözleriyle İBB Başkanına tepki gösteren isimlerden oldu.”

YOKUŞ: “İMAMOĞLU’NUN KENDİ TERCİHİDİR”

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İmamoğlu’nun paylaşımı için şu açıklamayı yaptı:

“Ekrem İmamoğlu’nun attığı tweeti doğru bulmuyoruz. Tabii insanlara neden bunu yazıyorsunuz deme şansımız da yok. Sayın İmamoğlu bunu kendi açısından doğru bulabilir ama biz adı teröre bulaşmış, bölücü örgütle iltisaklı olan siyasilerle yan yana anılmak bizim hoşumuza gitmez. Bu Ekrem İmamoğlu’nun kendi tercihidir ama doğru bulmuyoruz, keşke böyle bir şey yapmasaydı.”

ERDAL SARIZEYBEK DE TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Erdal Sarızeybek, eski bir açıklamasının görüntülerine yer verdiği paylaşımına “Şimdi bu AKP''nin HDP vakası bir seçim manipülasyonudur, doğru ancaaak... Oğlum sana söylüyorum damadım sen anla artık!!!” notunu düştü.

ERTÜRKMEN: “HEP DOĞRU KALDIK”

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Taha Orhun Ertürkmen mesajında “Seçmen kazanmanın yolu, seçmenin görece temsilcilerini kazanmaktan geçmiyor. Çok şükür ki biz desteğini milletten almış bir Genel Başkana sahibiz, bugüne kadar milletimiz ile arasına kimseyi sokmamıştır. Aracılarla seçmene ulaşmayı aklımızdan geçirmedik. O yüzden hep doğru kaldık” dedi.

TAMER KAYAALP’TEN SERT TEPKİ

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Tamer Kayaalp sert bir üslupla İmamoğlu’nu eleştirdi. Kayalp, “Belediyenin devasa imkanları ve kapısında yatan binlerce kemik y***ı adamı böyle şımartır işte!!!” şeklinde mesaj attı.

VEDAT YENERER: “ARTIK GINA GELDİ”

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Vedat Yenerer mesajında "Allah''ın Ekremi, sen ne menem bir siyasi f*d**n? Her açıklamanı, her icraatını talimatla yaptığın çok belli oluyor. Senden artık gına geldi.” dedi.

YÜCEL COŞKUN: “HİÇBİR KOŞULDA BİR ARADA OLAMAYACAĞIMIZ KİŞİ”

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Coşkun, söz konusu paylaşıma “Sayın Genel başkanımızın ve partimizin ismini, hiçbir koşulda bir arada olamayacağımız kişi ve yapılarla birlikte geçirilmesini şiddetle reddediyoruz.” diyerek cevap verdi.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Vedat Bayram ise, İmamoğlu''na, Başta Şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın # 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, Sayın Meral Akşener  ile ilgili ''toptancı bir mantıkla'' atılan kutlama mesajını reddediyorum." sözleriyle tepki gösterdi.

İlgili Haberler