İYİ Partili Ümit Dikbayır: 21 milyar TL Ethem Sancak'a hediye edildi

İYİ Partili Ümit Dikbayır: 21 milyar TL Ethem Sancak'a hediye edildi
İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, BMC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın Tank-Palet Fabrikası’nda yapılacak 3 bin tank üretimi için devletten 21 milyar TL alacağını belirterek, bu paranın kendisine hediye edildiğini söyledi.

Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programına konuk olan İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Tank-Palet Fabrikasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sancak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın katılacağını duyurduğu, ancak daha sonra katılmaktan vazgeçtiği canlı yayında önemli değerlendirmelerde bulunan Dikbayır, “Keşke Ethem Bey de burada olsaydı.” dedi.

Tank-Palet Fabrikasına ilişkin sayısal veriler paylaşan Dikbayır, “Bu fabrikanın değeri 20 milyar dolar. Ethem Sancak’a bu fabrika 50 milyon dolar yatırım yapacak, bunun karşılığında veriliyor. Ethem Bey dedi ki; ‘Kira da vermeyeceğiz.’ 50 milyon dolarlık bir yatırım yapacak ve bu fabrikada tank üretecek. Bu fabrikada 281 tane Fırtına obüsü ürettik. 118 milyon yapar. Şimdi Ethem Sancak bunları yapsaydı, 118 milyon dolar para kazanacaktı. Peki, tankta bu durum nereye geliyor? 11 milyon Euro bir tankın bedeli. 250 tank için ihaleye çıkıldı, ama Ethem Bey bin tanktan bahsetti ve daha sonra 3 bin tanka çıkacağı söylendi. 3 bin tankta, 33 milyar Euro yapar. Yüzde 10’u 3,3 milyar Euro yapar. Türk parası karşılığı da 21 milyar Türk Lirası yapar.” değerlendirmesinde bulundu.

Programın sunucusu Didem Arslan Yılmaz’ın araya girerek, “Şimdi bu parayı Ethem Sancak’a hediye olarak sunulduğunu mu düşünüyorsunuz.” sözü üzerine Dikbayır, “kesinlikle” yanıtını verdi.

“DÜĞME BAŞTAN YANLIŞ İLİKLENDİ”

Ethem Sancak’ın Tasarruf mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) aldığı BMC’ye ilişkin de açıklamalarda bulunan Dikbayır, “Düğme baştan yanlış iliklendi. Sayın Ethem Sancak BMC’yi nereden aldı? TMSF’den aldı. 200 milyon dolara aldı. Geçen hafta burada bir şey söyledi, ‘ben BMC’yi 200 milyon dolara aldım TMSF’den, yaklaşık üç beş ay sonra yüzde 49’unu Katarlılara sattım.’ Yani ne demektir bu? Yani bu fabrikanın değeri 600 milyon dolardı. 600 milyon dolar edebilecek bir fabrikayı Sayın Ethem Sancak 200 milyon dolara aldı.” ifadelerini kullandı.