İYİ Partili Ümit Dikbayır ve CHP'li Özgür Özel'den Joe Biden'e tokat gibi cevap

İYİ Partili Ümit Dikbayır ve CHP'li Özgür Özel'den Joe Biden'e tokat gibi cevap
İYİ Partili Ümit Dikbayır ve CHP'li Özgür Özel'den, Joe Biden'in 7 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili kullandığı ifadelere ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi.

ABD'deki başkanlık seçimlerinde Donald Trump'a rakip olan Joe Biden’ın, New York Times’a Ocak ayında verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Onu darbeyle değil seçimle devireceğim” sözlerini de içeren konuşmasına partilerden tepki geldi.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, konuya ilişkin dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Dikbayır, "Joe Biden kendi işine baksın,Ocak 2020 de yaptığı açıklamayı bugün servis edenler bilsin ki,muhalefet emperyalizmin değil milletinin gücüyle iktidara yürüyor." ifadeleriyle muhalefetin zaten iktidara yürüdüğünü savunurken, CHP'li Özel hükümete yüklendi.2-159.png

Özel de Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

Bizler, kurulur kurulmaz icazet almaya ABD'ye gidenlerin, Trump'ın mektubuna susanların değil; Johnson mektubunda İnönü, haşhaş krizinde Ecevit, Irak krizinde Baykal gibi ABD'ye net tavır alanların partisiyiz. 7 ay önceki açıklamaya kazandırılan aleniyet tükenmişlik itirafıdır.

1-176.png