İYİ Partili Ümit Özdağ: "Göç idaresi bu bilgiyi saklıyor"

İYİ Partili Ümit Özdağ: "Göç idaresi bu bilgiyi saklıyor"
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi'nin Suriyelilerle ilgili kaygı duyduğu bir konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Halk TV’de yayınlanan 'Türkiye Nereye?' programında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Göç İdaresi tarafından tehdit edilmesiyle ilgili konuşan Özdağ, kurumun ve İçişleri Bakanlığı'nın kaygısının Suriyelilerle ilgili geleceğe yönelik veriler paylaşmasının olduğunu söyledi.

Özdağ, Göç İdaresi Müdürlüğü'nün gerekli aksiyonları almaması halinde yeni veriler paylaşacağını vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

"Göç İdaresi'nin ve İçişeri'nin hoşlanmadığı şu: Ben rakamları geleceğe projeksiyonlu yapınca paniğe kapıldılar. Türk halkından bunu saklıyorlar. Ben defaatle söyledim. Suriyeliler biçare. Allah kimseye onların başına gelen bir bela vermesin. İç savaşlar milletlerin bağırsaklarının ortaya döküldüğü dönemlerdir. Benim karşı çıktığım, Türk halkının, İYİ Parti'nin karşı çıktığı AK Parti'nin Suriyelilerle ilgili politikasıdır. Eğer bu insanlara vatandaşlık verir, bu ülkede tutarsanız Türkiye'nin birliğini ve dirliğini muhafaza etmek mümkün olmaz. Bugün demokrasimiz ağır tehdit altındadır.

Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sesleniyorum: Hatay'da, Gaziantep'te, Adana'da, Mersin'de 2040 yılında ne kadar Suriyeli olacak onu açıklayacağım."

İlgili Haberler