İYİ Partili Yasin Öztürk: "İki Başbuğumuzun kemiklerini sızlattınız!"

İYİ Partili Yasin Öztürk: "İki Başbuğumuzun kemiklerini sızlattınız!"
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Başbuğ unvanının tanımını "Devlete karşı ayaklananların başı" şeklinde yapan TDK'ya çok sert tepki gösterdi. Öztürk, "Bu skandal tanımı Atatürk'e mi, Alparslan Türkeş'e mi yakıştırmaya kalktınız" dedi.

Süha Çardaklı / YENİÇAĞ

Türk Dil Kurumu'nun (TDK) resmi sitesinde 'Başbuğ' unvanının tanımı için "Devlete karşı ayaklananların başı" ve "Osmanlı Devleti'nde savaş zamanı başka birliklerden ayrılıp bir araya getirilerek oluşturulan birliğin veya milis güçlerinin komutanı" ifadeleri kullanılmıştı.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Yeniçağ'ın da gündeme getirdiği TDK'daki skandalı Meclis gündemine taşıdı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş olmak üzere iki Başbuğu olduğunu söyleyen Öztürk, TDK'daki tanımın Atatürk'e ve Türkeş'e büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti.

Başbuğ unvanının ancak 'Emperyalist düzene karşı, haksızlıklara karşı, Türk düşmanlarına karşı ayaklananların başı' şeklindeki ifadelerle tanımlanabileceğini vurgulayan İYİ Partili Yasin Öztürk, şöyle konuştu:

'BU DENSİZLİĞİ YAPAN HADSİZ KİMDİR!'

"Türk Dil Kurumu'nun resmi internet sitesinde Başbuğ kelimesinin karşılığında 'Devlete karşı ayaklananların başı' tarifi yapılmış. Bu densizliği yapan hadsiz kimdir? Türkiye Cumhuriyeti'nde gelmiş geçmiş 2 tane Başbuğ vardır. Birincisi Cumhuriyetimizin kurucusu Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk, diğeri ise Türk dünyasının lideri Başbuğ Alparslan Türkeş. Hangisine bu tanımı yakıştırmaya kalktınız! Türk Dil Kurumu'nun kurucusu olan Başbuğ Atatürk'ün de, Ülkücü Hareket'in lideri Alparslan Türkeş'in de kemiklerini sızlattınız. Haddinizi bilin!"

'ATATÜRK VE TÜRKEŞ'İN KEMİKLERİNİ SIZLATTINIZ'

"Bu tanım ancak 'devlete karşı' cümlelerinin yerine, 'Emperyalist düzene karşı, haksızlıklara karşı, Türk düşmanlarına karşı ayaklananların başı' şeklinde olabilir. Bu kasıtlı tanımın acilen düzeltilmesini temenni ederken, her iki Başbuğumuzu da rahmet ve minnetle anıyorum.

Bölünme kabul etmez kutsal bir bütün halinde bütün Türkiye'yi yeniden inşa ederken; adı Alparslan, adı Türkeş, adı Başbuğ, adı Mustafa, adı Kemal olanlara selam olsun!"

İlgili Haberler