Alparslan Türkeş'in yol arkadaşı son yolculuğa uğurlandı... Türkiye siyasetinin önemli isimlerinden, eski Sanayi Bakanı Abdülkerim Doğru, 100 yaşında vefat etti. Doğru, için bugün TBMM'de resmi tören düzenlendi. Doğru, bir dönem Alparslan Türkeş'in de yol arkadaşlığını yapmıştı.
Alparslan Türkeş’in prensi Taha Akyol, Erdoğan’ın CHP ile olan derdinin sebebini açıkladı 50 yıllık Ülkücü, gazeteci yazar Taha Akyol, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP ile olan derdinin sebebini açıkladı.
APO'yu kucaklayan Bahçeli'den CHP'lileri şok eden açıklamalar! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... Devlet Bahçeli,basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bahçeli, CHP'ye yol göstererek, "CHP’nin yöneticileri ve mensuplarına Saraçhane’den çıkıp, Atatürk’ün yolunda gitmelerin tasvip ediyorum. Bu sokaklarda taslara gerek yok, akla ihtiyaç vardır" dedi.
Alparslan Türkeş'in kabrinin başındaki saldırıdan sonra Ayyüce Türkeş Taş'tan yeni açıklama Ayyüce Türkeş Taş, Alparslan Türkeş’in mezarı ziyaretinde korumasına MHP’li grup tarafından yapılan saldırıyı kınadı. Türkeş Taş “Polisin bile gücü yetmedi, bu güç onlara verilmemeli.” dedi.
Ayyüce Türkeş Taş'a babasının kabrinde saldırı! İYİ Parti'de olağanüstü toplantı Son dakika... Dün akşam saatlerinde İYİ Partili Ayyüce Türkeş Taş, babası Alparslan Türkeş'in kabrini ziyareti esnasında bir grup tarafından saldırıya uğradı. İYİ Parti, bugün yöneticileri ile bir araya geliyor.
Ayyüce Türkeş’e Alparslan Türkeş'in kabrinde saldırı! İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, 3 Mayıs programı gerekçesiyle babası Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti. Türkeş ve beraberindekiler, Ülkü Ocakları mensubu bir grubun saldırısına uğradı. Ayyüce Türkeş'in hala Türkeş'in kabrinde abluka altında olduğu iddia edildi.
3 Mayıs: Türkçülüğün dirildiği gün Hüseyin Nihal Atsız'ın yargılandığı salona sığmayan gençler, Ulus Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. İktidar, zor kullanarak ancak durdurabildi. Demokratik bir başkaldırı anlamını taşıyan olay, zamanla kitleler arasında yayılarak Türkçülük Bayramı adını aldı...
Alparslan Türkeş’in anma törenine saldıran MHP'liler için karar verildi! Alparslan Türkeş Vakfı'nın Alparslan Türkeş'i anma toplantısına 50 kişilik grup saldırısı davasında yargılananlar için karar verildi.
Alparslan Türkeş, Kayseri’de 30 ayrı camide dualarla anıldı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri il ve ilçe teşkilatları, partinin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’i anmak için 30 farklı camide Mevlid-i Şerif programları düzenledi.
Alparslan Türkeş anmasında birden yere yığıldı! Kimse ne olduğunu anlamadı… MHP Aydın İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Alparslan Türkeş’i anma programı sırasında dua eden imam fenalaşarak bayıldı. Sağlık görevlileri tarafından müdahale edilen imamın tansiyon düşmesi sonucu fenalaştığı öğrenildi.
MHP'liler yerli milli TOGG'a değil Alman AUDI'ye biniyor. Anma töreninde dikkat çeken ayrıntı... MHP'nin Alparslan Türkeş mezarındaki anma töreninde, 66 gündür ekranlarda görülmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Bahçeli'yi saatlerce beklemeye başlayan kurmaylarının tümü mezarlığa TOGG yerine AUDİ marka araçlarla gelmesi dikkat çekti.
Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'in Anıt Mezarı'nda! 66 gündür ekranlarda görülmüyordu... 66 günün ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etmek üzere mezarlığa geldi.
Alparslan Türkeş anmasında Bahçeli sürprizi! MHP'nin Alparslan Türkeş mezarındaki anma töreninde, 66 gündür ekranlarda görülmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yer almadı.
Ankara’da siyaset gündemi saat 13.00’e kilitlendi! Herkes yaşanması muhtemel gelişmeyi bekliyor... Bahçeli'nin saat 13.00'da Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret edeceği iddiasına MHP’ye yakın Türkgün gazetesinde şu anlık bir yalanlama gelmedi. Gözler ise saat 13.00’de mezarlığa çevrildi.
Türkeş’ten Bahçeli’yi kızdıracak açıklama: 30 yıldır soy ismimin ekmeğini yiyorlar Gezi tutuklusu Osman Kavala’yı ziyaret edeceğini söylemesi sonrası MHP'nin tepkisini çeken AKP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş’ten Bahçeli’yi kızdıracak açıklamalar geldi.
Türkeş kardeşlerin Osman Kavala kavgası Gezi davası kapsamında tutuklu bulunan Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret edeceğini açıklayan AKP'li Tuğrul Türkeş'e, kardeşi İYİ Partili Ayyüce Türkeş'ten sert tepki geldi. Ayyüce Türkeş, "Herkes haddini ve yerini bilecek” dedi.
Alparslan Türkeş’in doktoru vefat etti Alparslan Türkeş’in doktoru emekli Doçent Tabip Tuğgeneral Metin Denli yaşamını yitirdi.
Alparslan Türkeş'in memleketinde CHP kazandı YSK’nın seçimlerin yenilenmesine karar verdiği üç ilçe ve dört beldede resmi sonuçlar olmasa bile seçim sonuçları belli oldu. Alparslan Türkeş’in memleketi, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde CHP seçimi yeniden kazandı.
Alparslan Türkeş’in oğlu Kutalmış Türkeş hakaret etti, Ülkü Ocakları’ndan tehditli yanıt geldi MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş, MHP yönetimini küfür ve hakaret içeren sert sözlerle hedef aldı. MHP ve Ülkü Ocakları yöneticilerinden de Türkeş’e hakaret ve tehditli karşılık geldi.
Alparslan Türkeş’in oğlu Kutalmış Türkeş MHP’ye savaş açtı. Zehir zemberek sözler MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş, MHP yönetimini küfür ve hakaret içeren sert sözlerle hedef aldı.
Büyük milliyetçi Türkeş’in unutulmaz sözü: İslamiyeti ele alıp Türklüğü inkar etmek ihanettir MHP’nin kurucusu olan büyük Türk milliyetçisi Alparslan Türkeş’in Türklükle ilgili söylediği söz yeniden gündem oldu. Türkeş unutulmaz sözlerinde ‘‘İslamiyeti ele alıp Türklüğü inkar etmek ihanettir. Bunun tersi de aynı derecede gaflet ve ihanettir’’ ifadelerini kullanmıştı.
Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş İYİ Parti'nin Adana adayı oldu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş İYİ Parti'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.
Ayyüce Türkeş kimdir? Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş neden gündem oldu? Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş katıldığı İYİ Parti’ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, Ayyüce Türkeş kimdir? Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş neden gündem oldu?
Bahçeli büyük sorunların devam ettiği deprem bölgesi için böyle dedi: Hayat normalleşiyor Bahçeli, bayramın ilk günü Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti. Bahçeli, "Şu an için Türkiye'de hayat normalleşiyor" ifadelerini kullandı.
Bugünkü MHP Alparslan Türkeş Bey’in MHP’sinin amaçlarının tersine hareket ediyor MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, "MHP’yi arkada karanlık birtakım güçler yönetiyor. Bugünkü MHP, Alparslan Türkeş Bey’in MHP’sinin amaçlarının tersine hareket ediyor." ifadelerini kullandı.
Türkeş'in mektuplarında MHP'deki casus olarak geçen kişi kim? Ünlü gazeteci Sedat Aral açıkladı Ülkücülerin efsanevi lideri eski MHP Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in cezaevinden kendi el yazısı ile yazdığı MHP içinde bulunan "casus"u anlattığı mektup tekrar gündemde. Gazeteci Sedat Aral'ın konuyla ilgili paylaşımı dikkat çekti.
Hakkı Öznur bilinmeyen yönleriyle Ülkücü bilge Dündar Taşer'i yazdı. Ülkücü fikir ve siyaset adamı Hakkı Öznur, vefatının 50. yılında Ülkücü Hareketin kurucularından, Dündar Taşer’in 47 yıllık hayatını fikri ve siyasi çizgisini, Türk siyasi hayatındaki yerini, Milliyetçi-Ülkücü Hareket’teki tarihi önemini ve bilge kişiliğini anlatan, bir yazı kaleme aldı.
Türkçülüğün diriliş günü: 3 Mayıs. Taş kırılır, tunç erir ama Türklük ebedidir Türkçülük fikrinin en önemli isimlerinden Nihal Atsız'ın yargılandığı salona sığmayan gençler Ulus Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. İktidar, zor kullanarak ancak durdurabildi. Demokratik bir başkaldırı anlamını taşıyan olay, zamanla kitleler arasında yayılarak Türkçülük Bayramı adını aldı.
Alparslan Türkeş'e CHP sahip çıktı. Hem de MHP karşısında MHP’li Kastamonu Belediyesi, orman sayılabilecek miktarda ağacın bulunduğu bir parselin Alparslan Türkeş Botanik Parkı yapılması planlanıyordu. Ancak ormanlık alan ihale ile satışa çıkarıldı. CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin sosyal medyadan yayınladığı video ile Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’na yüklendi.
MHP'li belediyeden Alparslan Türkeş'e büyük vefasızlık! Rant için satışa çıkarıldı MHP’li Kastamonu Belediyesi, orman sayılabilecek miktarda ağacın bulunduğu bir parselin Alparslan Türkeş Botanik Parkı yapılması planlanıyordu. Ancak ormanlık alan ihale ile satışa çıkarıldı.
Alparslan Türkeş'in yıllar öncesinden Türkçe ezan ve Türkçe ibadet görüşleri. O zamandan büyük Başbuğ olduğunu belli etmiş Ülkücü hareketin lideri, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Türkçe ezan ve Türkçe ibadet görüşleri sosyal medyada gündem oldu…
Ülkücü Hareketin Başbuğu Türkeş'in vefatının 25. yılı Başbakan yardımcılığı dahil devletin önemli kademelerinde görev üstlenen, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş, vefatının 25. yılında anılıyor.
İYİ Parti teklif etti, CHP'li belediye kabul etti. Alparslan Türkeş'e vefa Edirne'de bulunan hilal şeklindeki bulvara Alparslan Türkeş'in adı verildi.
Devlet Bahçeli: Hoşgörü dönemi kapanmıştır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı’nın kuruluşunu duyurduğu paylaşımında “Bu aşamada hoşgörü dönemi kapanmıştır” ifadelerini kullandı.
Seval Türkeş’ten saldırıyla ilgili flaş açıklama ‘Bu saldırı İçişleri Bakanının himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var’ Ankara’da Alparslan Türkeş'i anma toplantısına yapılan baskınla ilgili açıklamalarda bulunan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, "Bu saldırının İçişleri Bakanı'nın (Süleyman Soylu) himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var. Hâlâ bu saldırıyı yapanlar hakkında hiçbir soruşturma başlatılmaması, yargıya başvurulmaması bunu gösteriyor" dedi.
Mansur Yavaş'tan saldırı açıklaması Devlet Bahçeli'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a sarf ettiği sözler sonrasında Yavaş bir açıklama yaptı. Yavaş "Belediyede çok sayıda ülkücü var. Ülkücü diye kimseyi çalıştırmayalım mı?” dedi.
Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'ten Devlet Bahçeli'ye çok sert sözler! Anma törenine saldırı sonrası konuştu Alparslan Türkeş Vakfı'nın düzenlediği anma törenine 50 kişilik bir grubun saldırısı sonrası Türkeş'in eşi Seval Türkeş'ten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çok sert sözler geldi.
Selcan Taşçı'dan MHP'lilerin başını öne eğdirecek yazı Selcan Taşçı, Ankara'da düzenlenen Alparslan Türkeş'in 104. doğum yılında düzenlenen etkinliğe yapılan saldırıyı köşesine taşıdı. Taşçı, saldırı ile ilgili çok çarpıcı ifadeler kullandı.
Emniyet'ten Türkeş’in etkinliğindeki arbedeye dair açıklama Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce, Alparslan Türkeş'i anma etkinliğinde çıkan arbedeye yönelik "Etkinliğe katılımcı gibi gelen şahıslarla etkinliği düzenleyenler arasında salon içerisinde arbede çıkmıştır" açıklaması yapıldı.
Türk siyasetinin ve Türk dünyasının unutulmaz lideri Alparslan Türkeş 104'üncü yaşında anılıyor MHP'nin Kurucu Genel Başkanı, ülkücü hareketin lideri Alparslan Türkeş'in bugün doğum günü. Bugün 104'üncü doğum gününde anılan Türkeş, geçirdiği kalp krizi sonucunda 1997 yılında hayatını kaybetti.
Alparslan Türkeş kimdir? Alparslan Türkeş ne zaman öldü? MHP'nin Kurucu Genel Başkanı, ülkücü hareketin lideri Alparslan Türkeş'in bugün doğum günü. Türkeş, geçirdiği kalp krizi sonucunda 1997 yılında hayatını kaybetti. İşte Alparslan Türkeş hakkında merak edilenler...
Hakkı Öznur: Kenan Evren Türkeş’i infaz ettirmek istedi Kocaeli Türk Ocakları tarafından düzenlenen “41. Yılında 12 Eylül ve Ülkücü Hareket” adlı konferansın konuşmacısı Ülkücü fikir ve siyaset adamı, araştırmacı-yazar Hakkı Öznur’du. Konferansın açılış konuşmasını Türk Ocakları Kocaeli Şubesi Başkanı, Mustafa Arha yaptı.
Rasim Ekşi kaza geçirdi Ülkücü camianın yakından tanıdığı gazeteci Rasim Ekşi, Pendik'te geçirdiği trafik kazasında yaralandı.
Alparslan Türkeş'ten muhteşem Atatürk tanımı Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e saldırı ve hakaretlerin sürekli gündem olduğu bugünlerde MHP'nin efsanevi lideri Alparslan Türkeş'in Atatürk için yaptığı muhteşem tanım sosyal medyada yeniden hatırlandı...
Hakkı Öznur: Yaşasın 3 Mayıs, kahrolsun istibdat Tarihi öneme sahip, şan ve şeref dolu 3 Mayıs 1944 başkaldırısını bir kez daha Türk milliyetçiliğinin, Ülkücü hareketin olanca coşkusuyla selamlıyor, bugün aramızda olmayan, Hakk’a yürüyen, sonsuzluğun sahibine kavuşan tarihi şahsiyetleri, dava büyüklerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.