İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu ''HDP'li vekillerin fezlekelerine evet diyeceğiz''

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu ''HDP'li vekillerin fezlekelerine evet diyeceğiz''
9 HDP'li vekil hakkında Meclis'e gönderilen fezlekelerle ilgili konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, HDP'yi problemli gördüklerini ve fezlekelere 'Evet' diyeceklerini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, CNN Türk''te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. 

İYİ Partili Ağıralioğlu, 6-8 Ekim olayları nedeniyle 9 HDP''li vekili hakkında Meclis''e gönderilen fezlekelerle ilgili soruya cevap verdi. Ağıralioğlu şu ifadeleri kullandı. Ağıralioğlu"Biz HDP''yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz. Dolayısıyla TBMM''de bu üslupla siyaset yapmalarını uygun bulmuyoruz. Evet diyeceğiz." 

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu 6-7-8 Ekim 2014''teki Kobani olayları ilgili kamu davasında HDP''li 27. Dönem Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Garo Paylan, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş, Hakkı Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Sezai Temelli, Pero Dündar ve Pervin Buldan hakkında fezleke düzenlemişti.

Meclis''e gönderilen fezlekelerde "devletin birliğini, ülkenin bütünlüğünü bozma", "adam öldürme", "adam öldürmeye teşebbüs", "yağma", "bayrak yakma" gibi suçlamalar yer alıyor.

Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Süreç neyse bu süreç aynen işleyecektir. Bu konular Meclis’e gelir, Meclis komisyonları müzakerelerini yapar. Genel Kurulda da eller hemen iner kalkar” demişti.

İlgili Haberler