İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye cevap

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye cevap
İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, düzenlediği basın toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Müslüman Mahallesinde salyangoz sattırmayız' sözlerine cevap verdi.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, pandemi ile mücadelede hükümetin eksiklerini hatırlattı, yapılan hataların altını çizdi.

Ağıralioğlu, pandemi dolayısıyla çok olağanüstü şartlarda bir dönemden geçildiğini ve süreçle ilgili her gün açıklanan rakamlardaki iyileşmenin yarına dair endişelerimizden kurtulmamıza sebep olduğunu belirterek, "Buna vesile olan sağlık bakanlığımız, başta sağlık çalışanlarımıza bu süreç içerisinde yükümüzü çeken emniyet teşkilatımız, belediye personelimize, eczacılara Kargo ve lojistik çalışanlarına, infaz koruma memurlarına bu 83 milyona hizmetini götüren herkese burada tek tek zirk edemeyeceğimiz meslek gruplarına en kalbi duygularımla teşekkür ediyoruz. Vefat edenlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz yoğun bakım ünitelerinde bir ümitle sağlıklarına kavuşmayı bekleyenlere acil şifalar diliyoruz" diyerek sözlerine başladı.  

ağıralioğlu

"ALİ ERBAŞ YALNIZDIR"

Diyanet İşleri Başkanı'nın bir açıklaması ile ilgili yorumda bulunan Ağıralioğlu, "Birisi Ali Erbaş Diyanet İşleri Başkanı olarak yalnız değildir diye bir şey başlatıldı. Ali Erbaş yalnızdır. Ali Erbaş'ın yalnızlığına sebep olan şey bugün yaptığı açıklama değildir. Ali Erbaş'ın yalnızlığına sebep olan şey daha çok siyasetin tasallutunda kalmış bir bürokrat görüntüsü vermesidir. Siyasetin ihtiyaç duyduğu cümleleri, iktidarın ihtiyaç duyduğu cümleleri muhalefete söyleyen bir kurum haline getirmek gibi biri ithamın konusudur. Diyanet İşleri Başkanı'nın siyasetin gölgesinde kalmış bazı cümleleri vardır. Ali Erbaş niçin yalnızdır?

Efendim bunca cümleler kuruyor; yardım kampanyaları ile ilgili cümleler kuruyor, iktidarın cümleleri ile benzer paralel cümlelerdir bunlar. TOKİ satışı ile ilgili cümleler kuruyor, iktidarın vizyonu besleyecek şekilde cümleler kuruyor. Sayın Ali Erbaş'ın mesela Hazineyi talan etmek ile ilgili cümlelerini duyamıyor olmaktan kızgınız Ali Erbaş’a.

İsrafa, adam kayırmaya, şatafata, Kamu İhale Kurumu’ndaki istisna heveslerine, rekabetin bozulup da iktidarın lehine ticaretin bu kadar ifsaf edilmesine bir tane cümle kuramamış bir merciinin cümleleri. Şimdi sadece iktidar tarafından savunulabilir cümleler haline gelmektedir" dedi.

iyi parti

DEVLET BAHÇELİ’YE CEVAP

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Müslüman Mahallesinde salyangoz sattırmayız' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu ise "Evet İstanbul Yurdu Müslüman Mahallesinde salyangoz satılmaz el-hak doğrudur. Müslüman Mahallesi'nde yalanlar da söylenmez, Müslüman Mahallesi'nde haram da yenmez, Müslüman Mahallesi'nde kul hakkına da tecavüz edilmez, Müslüman Mahallesi'nde iftira da atılmaz, Müslüman Mahallesi'nde herkes emindir çocuklarımızın geleceğinden de endişe edilmez, israf da edilmez, Müslüman Mahallesi'nde hiç kimse takip edilmez, Müslüman Mahallesi'nde dinin, dilin, mezhebin, meşrebin, siyasal eğilimlerin ehemmiyeti yoktur.

Müslüman Mahallesi insanların kendi evinde, nezaketiniz zerafetin, adaletin, Hikmet'in, hakikatin mahallesidir. Evet Devlet bey doğru söylemiştir eksik söylediklerini tamamlamış olayım ben Müslüman Mahallesi'nde bunlar da olmaz, onların da bilmesi lazım" şeklinde yanıtladı.