İzmir Urla'da alev alan otomobil orman yangınına yol açtı

İzmir Urla'da alev alan otomobil orman yangınına yol açtı
İzmir'in Urla ilçesindeki otoyolda seyir halindeki bir otomobil alev aldı. Otomobildeki alevlerin yol kenarındaki ormanlık alana sıçramasıyla orman yangını çıktı.

İzmir-Çeşme Otoyolu üzerindeki Zeytinler kavşağı mevkisinde seyir halindeki bir otomobil, henüz sebebi bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Otomobilin sürücüsü, aracını güvenlik şeridine çekti. Otomobildeki yangın yol kenarındaki ormanlık alana sıçradı.

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına ilk müdahaleyi Güzelbahçe ilçesi Yaka Mahallesi'nde devam eden yangında görevli hava ekipleri yaptı.

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 3'ü askeri olmak üzere 12 helikopter, 18 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer ile müdahale ediliyor.

Yangının rüzgarın etkisiyle yolun karşı tarafına da sıçraması üzerine İzmir-Çeşme Otoyolu güvenlik amaçlı çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldı.

Otoyol üzerinden İzmir'den Çeşme istikametine giden araçlar Mordoğan yol ayrımında, Çeşme'den İzmir istikametine seyreden araçlar da Zeytinler kavşağından İzmir-Çeşme kara yoluna yönlendiriliyor. Yangın nedeniyle kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.