İzmir’de lüks sitede korkunç yangın!

İzmir’de lüks sitede  korkunç yangın!
İzmir’in Narlıdere ilçesinde bulunan 8 katlı, 40 daireli Folkart Sitesi'nde çıkan yangın, ekiplerin 7 saatlik müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Dairelerde soğutma çalışmaları devam ediyor.

İzmir'de Narlıdere ilçesindeki Folkart Sitesi'nde büyük bir yangın paniği yaşandı.

Lüks bir sitede çıkan yangın, İzmir'in Narlıdere ilçesindeki Yenikale Mahallesi İsmail Cem Sokak'ta gerçekleşti.

Yangın, saat 22.30 sıralarında meydana geldi ve tüm binayı saran alevler, gökyüzünü aydınlatarak dikkatleri çekti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

"HERHANGİ BİR CAN KAYBI OLMADAN YANGINI ATLATACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ"

Öte yandan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de olay yerine geldi. Köşger yaptığı açıklamada, devam eden yangını İzmir İtfaiyesi'nin söndürmeye çalıştığını ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de sevk edildiğini söyledi.

Bir bloğun tamamen yanmak üzere olduğunu kaydeden Köşger, şöyle konuştu:

"Yangının diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. İnşallah o diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Sevindirici olan şu, site yöneticisi yangın başladıktan sonra aşağı yukarı tüm sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi elimizde var şu anda. Dolayısıyla herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlatacağımızı düşünüyoruz."

"HASTANELERDE YARALI DA YOK"

Köşger, yangının neden çıktığına dair netleşen bir bilgi olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir patlama ve parlamadan bahsediliyor. İlerleyen zamanlarda yapılan tetkiklerle anlaşılacaktır. Ama bina çelik konstrüksiyon ve ahşap karma olduğu için çok seri şekilde yayılmış. Bir de sert bir rüzgar var, söndürmekte zorluk çekiliyor. İnşallah en kısa sürede söndürüp başka bir bloğa zarar vermeden sonlandırmaya çalışıyor arkadaşlar. Hastanelerde herhangi bir yaralı da yok şu an itibarıyla, çok şükür can kaybı olmadan atlatacağız umarım."

KILIÇDAROĞLU, SOYER'DEN YANGINA İLİŞKİN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede çıkan yangına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le görüştü. CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Narlıdere'de çıkan yangın nedeniyle Soyer'i telefonla aradı. Yangının çıkış nedeni ve vatandaşların sağlık durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

TUNÇ SOYER: TEK DİLEĞİMİZ CAN KAYBI YAŞANMAMASI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Narlıdere'de çıkan site yangınına itfaiye ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor. Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken, ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor. Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması." ifadelerini yazdı.

AFAD: HERHANGİ BİR CAN KAYBI YOK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir’de meydana gelen yangına müdahale edildiğini ve şu anda can kaybı bilgisinin olmadığını açıkladı. AFAD sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İzmir ilimizin Narlıdere ilçesinde bulunan bir sitede devam eden yangına itfaiye ekipleri, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğünün TOMA ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

SAĞLIK BAKANI KOCA: 7 VATANDAŞIMIZ ETKİLENMİŞTİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir. Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun." ifadelerini yazdı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan yangın, 7 saatin ardından ekipler tarafından güçlükle kontrol altına alındı. Dairelerdeki soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken, itfaiye ekiplerinin yangının çıkış nedenini araştırdığı bildirildi.

"GELEN MALA GELSİN"

İbrahim Tatlıses'in de o sitede dairesinin olduğu, ikamet ettiği öğrenildi.

İbrahim Tatlıses sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Folkart da oturan bütün komşularıma geçmiş olsun iki gün önce geliyordum izmire uçaklarda yer yok diye gelemedim.. Herkese geçmiş olsun. İnşaallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin.." ifadelerini kullandı.

ibo.jpg

Folkart Sitesi, İzmir'in lüks yapılarından biri olarak biliniyor ve Saya Grup tarafından inşa edilmişti .

Sitenin eski hali.

eski-hali.jpeg

eski-hali1.jpeg

2bc454606870df9e1d7b9538318c55ef.jpg

8f8aa8193b84e871044260389558914c.jpg

43e93b39dc33057f0eafcfee3f7b5c8a.jpg

3303d8b7567a2b3bec6b715478d5781a.jpg

d15ae0e79448ce4b080d551c0a10d587.jpg

İlgili Haberler