İzmir'de Tunç Soyer’den tarihi hareket: ‘Öyle olmaz’ dediler, o da böyle yaptı!

İzmir'de Tunç Soyer’den tarihi hareket: ‘Öyle olmaz’ dediler, o da böyle yaptı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Valiliği’nin 30 Ağustos 'Zafer Turu' yapacak üstü açık otobüste bando üyeleri dışında kurum temsilcilerinin bulunmasına izin vermemesi üzerine, İzmir'de Zafer Turu'na bisikletiyle katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıldönümü nedeniyle kutlamalarından en renkli görüntülerden biri de İzmir’den geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Valiliği’nin kararıyla büyükşehir belediyesi bando takımının yer aldığı üstü açık otobüse bindirilmedi.

soyer-30agustos.jpg

Foto: Sözcü

BİSİKLETİNE ATLADI

Başkan Soyer de kortejin önünde bisikletiyle ilerleyerek Karataş’tan Üçkuyular’a kadar geldi. İnönü Caddesi üzerinden Poligon’a kadar pedal çeviren Soyer, yol boyunca vatandaşları selamladı. Evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlarda, Soyer’e bayraklarıyla ve el sallayarak karşılık verdi.

İZMİR MARŞI’YLA GELİYORUZ

Soyer, “30 Ağustos özgürlük ve bağımsızlığımızın bayramıdır. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bir ulusun zincirlerini kırdığı gündür. Zafer Turu’nda üstü açık otobüste bulunmamıza izin verilmedi. Bisikletimle kortejin önündeyim. İzmir Marşı’yla geliyoruz” ifadelerini paylaştı.