James Webb Uzay Teleskopu kaza yaptı. Zarar gördü

James Webb Uzay Teleskopu kaza yaptı. Zarar gördü
NASA'ya ait olan James Webb Uzay Teleskopu'na büyük bir mikrometeoroid çarptığı aktarıldı. Teleskopun aynalarından birinin zarar gördüğü ortaya çıktı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; NASA’nın en güçlü gözü olan James Webb Uzay Teleskopu‘na Mayıs ayının sonunda beklenenden daha büyük bir mikrometeoroid çarptığı açıklandı. Çarpışma sonucunda uzay teleskopunun 18 ana ayna segmentinden birinde tespit edilebilir bir hasar meydana geldi.

Bu çarpma sonrası teleskopun aynasının bu bölümünün tamir edilmesi gerekecek. Ancak oluşan hasara rağmen NASA, teleskopun hala tüm görev gereksinimlerini aşan bir seviyede performans gösterdiğini” açıkladı.

Çarpışma hakkında konuşan NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nden Proje Müdür Yardımcısı Paul Geithner şu ifadelere yer verdi:

Webb’in, güneşten gelen sert ultraviyole ışık ve yüklü parçacıklar, galaksideki egzotik kaynaklardan gelen kozmik ışınlar ve güneş sistemimizdeki mikrometeoroidlerin çarpmaları dahil olmak üzere uzay ortamına tanık olmak zorunda kalacağını her zaman biliyorduk.

İlgili Haberler