japon otomotiv devi Honda'dan flaş karar! Satışlarını durduruyor

japon otomotiv devi Honda'dan flaş karar! Satışlarını durduruyor
2021'in ilk günlerinde Honda cephesinde bir gelişme yaşandı. Ünlü otomotiv markası bir ülkede satışlarını durdurma kararı aldı ve tarih verdi.

Honda'nın ismi gündemden düşmek bilmiyor. Yeni Civic modeli ile sıklıkla manşet olan Honda'da geçtiğimiz haftalar içinde dikkat çekici gelişmeler olmuştu. Şimdi de Japon otomotiv devinden yeni bir açıklama daha geldi.
Honda'da, Rusya'da satışları durdurma kararı aldı. Kia ve Hyundai geçtiğimiz günlerde GM'in Rusya'daki tesisini satın alarak ülkede büyüme işlemlerine resmen start vermişti. Fakat tesisi satın aldıkları GM gibi pek çok marka, devasa olmasına rağmen, istedikleri pazar payını alamadıkları gerekçesi ile ülkeden çekiliyor. Honda da bu markalar arasına katılacak son isim oldu.
Honda'nın Rusya'da işbirliği yaptığı sağlayıcısı, Japon üretici ile olan anlaşmalarının 2022 yılında sonlandırılacağını açıkladı. Markanın yenilenme projesi kapsamında veda edeceği ülkede 2022'den itibaren Honda satışı olmayacak.
Firmadan gelen resmi açıklamaya göre Honda, Rus pazarında motosiklet ve pek çok iş aleti ile var olmaya devam edecek. Öte yandan markanın otomobil satışları ve satış sonrası servisleri durdurulacak.

 

İlgili Haberler