Johnson, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Korkarım ki Buça''da olanlara baktığınız zaman,RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin''in Ukrayna''da yaptıklarından gördüklerimiz, bana soykırımdan çok uzak görünmüyor" dedi.
İngiliz Başbakan, böylece ilk kez Rus güçlerinin Ukrayna''daki eylemlerini tanımlamak için "soykırım" ifadesini kullandı.
İnsanların olanlara tepki vermesinin şaşırtıcı olmadığını da ifade eden Johnson, "Vladimir Putin rejimine" yönelik daha fazla yaptırım kararı alınacağından şüphe duymadığını söyledi.
İngiltere''ninBirleşmiş MilletlerDaimi Temsilcisi Barbara Woodward da dün yaptığı açıklamada, Buça''dan gelen görüntüler, sokaklara atılan cesetler, toplu mezarlar ve tecavüzlerle ilgili haberlere atıfta bulunarak, bunların "muhtemelen birsoykırımkanıtı" olduğunu söylemişti.
Uydu fotoğrafları Rusya''yı yalanlıyor
Ukrayna''nın başkentiKievyakınlarındaki Buça şehrini Rus güçlerinden 1 Nisan''da kurtaranUkraynaordusu, binaları yıkılmış, sokakları ceset dolu bir şehirle karşılaşmıştı.
Kiev yakınlarında kurtarılan yerleşim alanlarında 410 sivilin cesedi bulunmuştu.
Rusya, sivillerin öldürüldüğüne ilişkin iddiaları yalanlasa dauyduşirketi Maxar tarafından yayımlanan 19 Mart tarihli uydu fotoğraflarında sokaklarda cesetler olduğu görülmüştü.