JPMorgan’den korkutan Bitcoin tahmini. Analistler ise tam tersini söylüyor

JPMorgan’den korkutan Bitcoin tahmini. Analistler ise tam tersini söylüyor
ABD’li yatırım bankası JPMorgan, Bitcoin ile ilgili çarpıcı bir yorumda bulundu. Banka analistleri Bitcoin’in gerçeğe uygun fiyatının 38.000 dolar olduğunu söylerken analistler, Bitcoin’in 2030 yılına kadar 1 milyon dolara ulaşabileceğini söylüyor.

Kriptocoin’de yer alan habere göre, Omicron ve olası bir Rus savaşına ilişkin korkular, geleneksel varlıklarla artan korelasyon ve Federal Rezerv’in 2022 için planlanan faiz oranı artışları dahil olmak üzere, kripto piyasası için zorlu geçen birkaç ayda çeşitli faktörler bu düşüşe katkıda bulundu.

Araştırma notunda JPMorgan analistler, son piyasa düşüşünün piyasanın Mayıs 2021’de gördüğünden “daha uzun vadeli ve dolayısıyla daha endişe verici bir pozisyon azaltma eğilimi” getirebileceğinin kanıtı olarak, vadeli işlemler açık faizine ve borsalardaki rezervlere işaret etti.

JPMORGAN’DAN KORKUTAN SENARYO

JPMorgan Chase’deki analistler, Bitcoin için “gerçeğe uygun değerin” 38.000 dolar olduğunu tahmin ederek, varlığın yaklaşık %12 oranında aşırı değerlendiğini gösteriyor.
JPMorgan, Bitcoin için nispeten korkutan bir senaryo öngörüyor olsa da diğer analistler son haftalarda varlığa daha fazla güvendiklerini gösterdi. Bitcoin’e inanan Cathie Wood tarafından yönetilen varlık yönetimi firması ARK Invest, geçen ay bir raporda Bitcoin’in 2030 yılına kadar 1 milyon dolara ulaşabileceğini söyledi.

Analistler, Bitcoin’in uzun vadeli yatırımcılarda keskin bir artış gördüğünü ve benimsemenin hızlı bir oranda büyüdüğünü belirtti. Aynı rapor, Ethereum’un on yılın sonunda 20 trilyon dolarlık bir ağ haline gelebileceğini ve bunun ETH’nin fiyatını yaklaşık 180.000 dolara çıkaracağını ortaya koyuyor.

İlgili Haberler