Kabil Havalimanı’nda bulunan 500 Türk güvenlik görevlisi çekilecek mi

Kabil Havalimanı’nda bulunan 500 Türk güvenlik görevlisi çekilecek mi
Taliban’ın bugün itibariyle başkent Kabil’e girmesi üzerine CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, “Afganistan’daki askerlerimizin derhal ülkeyi terk etmeleri talimatı ne zaman verilecek?” diye sordu ancak konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Afganistan’da bulunan Kabil Hamit Karzai Havalimanı’nın işletmesi ve güvenliği 6 yıldır Türk askeri tarafından sağlanıyor. ABD ve diğer yabancı güçlerin 20 yıldan sonra çekilmeye başlamasıyla Afganistan''da çatışmalar şiddetlendi.

Taliban''ın Kabil’de ilerleyişi, ABD çekildikten sonra Kabil Havalimanı''nın güvenliğini ve işletmesini sağlamaya talip olan Ankara''nın karşılaşacağı risklerin ne yöne ilerlediğine ilişkin tartışmaları da yeniden gündeme taşıdı.

KABİL''DE 500 TÜRK GÖREV YAPIYOR

Halihazırda Amerikan, Norveç ve Azerbaycan birliklerinin görev yaptığı üste 500 civarında Türk güvenlik görevlisi bulunuyor. Asker, polis ve jandarma birlikte çalışıyor.

CHP’DEN “ASKER NE ZAMAN ÇEKİLECEK” SORUSU

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Afganistan''daki gelişmelere değinerek "Askerlerimiz de artık en kısa zamanda çekilmeli" dedi.

CHP Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili Çeviköz, Afganistan''da yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye''nin Kabil Büyükelçiliği''nin ülkeyi terk etmek isteyen vatandaşlara çağrı yaptığına dikkat çeken Çeviköz, "Bu durum Büyükelçiliğimizin de tahliye hazırlıklarını tamamladığına işaret ediyor. 3. Askerlerimiz de artık en kısa zamanda çekilmeli" ifadelerini kullandı.

Çeviköz, Twitter''dan yaptığı açıklamada, kamuoyunun şeffaf şekilde bilgilendirmesi çağrısında da bulunarak, "Çekilme kararının alınması ve bunun açıklanması bir zayıflık değil, dirayet, ileri görüşlülük ve kurmay öngörünün işaretidir" dedi.

İlgili Haberler