Kabil'de bir patlama daha: 60'a yakın ölü, 150 yaralı

Kabil'de bir patlama daha: 60'a yakın ölü, 150 yaralı
Afganistan'ın başkenti Kabil'de üçüncü bir patlama daha meydana geldi. Patlama sonucu 60'a yakın insanın öldüğü bildirildi.

Kabil''deki Anadolu Ajansı (AA) muhabiri, havaalanı yakınlarındaki bombalı saldırılarda hayatını kaybeden ve yaralananların götürüldüğü İlk Yardım Hastanesinde beklediği sırada, şiddetli bir patlamayla sarsıldıklarını belirtti.

BİR GÜNDE ÜÇ PATLAMA

BBC''ye konuşan Afgan yetkilinin verdiği bilgilere göre, Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 60’a yükseldi. 

Sputnik France''ın aktardığına göre ise yaralıların sayısı ise 150’ye yükseldi.

AP''nin ABD''li yetkililere dayandırdığı bilgiye göre 11''i Deniz Piyedesi 1''i Donanma Doktoru olmak üzere 12 ABD askeri hayatını kaybetti .

Al-Jazeera''nin aktardığına göre Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı "güçlü bir şeklide" kınadıklarını ve olayın "ABD güçleri tarafından güvenliğin sağlandığı alanda" meydana geldiğini açıklamıştı.

ABD''DEN AÇIKLAMA

Pentagon''dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

DEAŞ saldırganı olduğunu düşündüğümüz bir saldırı oldu. Saldırı sonrası silahlı militanlar 12 askerimizi öldürdü. 15 askerimiz yaralandı. Afgan siviller de saldırıda hayatını kaybetti.

DEAŞ tehlikesi çok büyük bunu dile getiriyoruz. Nasıl gerçekleştiğin de gördük son birkaç saatte anladığımız kadarıyla onlar bu saldırın sürdürmekte kararlı. Taliban ile irtibat halindeyiz. Onlardan ne beklediğimizi iletiyoruz. İnsanları havalimanına sokmaya getiriyoruz. İşlem süreci ve uçuşlar devam ediyor. Bu tarz saldırılara rağmen planımız devam etmeye çizildi. Bence görevimizin temelinde ülkeden çıkarmaya kararlıyız ve ay sonuna adar bunu başarabileceğimizi düşünüyorum. Bunu kimin yaptığını bulursak peşlerine düşeceğiz. Kimin yaptığını çözmeye çalışıyoruz bu korkak saldırının. Sahada yeterli birliğe sahibiz.

ÖLEN AMERİKAN ASKERLİNİN SAYISI ARTIYOR 

Öte yandan Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının 2 Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı''nda bugün düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitiren ABD''li askerlerin sayısı 12''ye yükseldi.

FRANSA BÜYÜKELÇİSİNİ ÇEKİYOR 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Kabil Büyükelçisinin şimdilik Afganistan’da kalmayacağını söyledi.

Macron, "Güvenlik sebebiyle, Kabil büyükelçimiz şimdilik Afganistan’da durmayacak, Paris’ten işlerini yürütecek" dedi. 

DIŞİŞERİ''NDEN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, saldırılarla ilgili taziye mesajı yayımladı. 

Mesajda, "Kabil’de gerçekleştirilen terörist saldırılar sonucunda çok sayıda can kaybı ve yaralanmanın yaşandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor; hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

 

 

 

İlgili Haberler