Kabine Toplantısı'ndan kısıtlama kararı neden çıkmadı. O tarihler dikkat çekti

Kabine Toplantısı'ndan kısıtlama kararı neden çıkmadı. O tarihler dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen Kabine Toplantısı'dan artan vaka sayılarına rağmen kısıtlama kararı çıkmaması dikkat çekti. Kısıtlama kararı çıkmamasının ardından gözler 18 ve 24 Mart tarihlerine çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye''nin beklediği kritik korona virüs kararlarını açıkladı. Kararlara göre normalleşme kapsamında şehirlerin artan vakalara rağmen renkleri değiştirilmemesi dikkat çekti.

Renkler değiştirilmeyince de kısıtlamalar ve serbestliklerin aynen devam etmesi kararı alındı. Halbuki özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplanan kalabalıkların ardından artan vakalar konusunda doktorlardan uyarılar art arda gelmeye başlamıştı.

KURULTAY TARİHLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Odatv''nin haberine göre; MHP ve AKP’nin yapacağı kurultayların yakın tarihte olması hükümetin kuralların aynen devam etmesinin kararına karşı şüpheleri artırdı.

İktidar vakaların artsa da hastaneye yansımasının sınırlı olduğunu iddia ederek, 18 Mart’ta MHP’nin 24 Mart’ta AKP’nin büyük kongrelerinin olduğu tarihlerinin içerisinde olduğu haftalarla ilgili herhangi bir kapanma kararı veremedi.