Kabineyi karıştıracak anket

Kabineyi karıştıracak anket
İktidara yakınlığı ile bilinen Optimar Araştırma, kabine üyelerini konu olan bir anket çalışması gerçekleştirdi. Başarılı ve başarısız bulunan bakanların yayınladığı anketten çarpıcı sonuçlar sonuçlar çıktı.

Bakanlar birbirine baktı Soylu bile şok olacak. Hükümette fısıl fısıl bu sonuçlar konuşuluyor 

Son dönemde siyasi partilerin ve liderlerin oy oranlarının yer aldığı anketler gündemde dikkatle takip edilirken, iktidara yakınlığı ile bilinen Optimar Araştırma farklı bir saha çalışmasına imza attı.

Yapılan araştırmada kamuoyunun hangi bakanları başarılı, hangilerini ise başarısız bulduğunun izi sürüldü. Anketten çok çarpıcı sonuçlar çıktı.
Optimar Araştırma şirketi, şuanda kabinede görevli olan bakanları başarı ve başarısızlık oranlarını karşılaştırmasında en başarılı bakanı Fahrettin Koca olarak gösterdi.

Korona virüs nedeniyle ekranlarda hemen hemen her gün görmeye alıştığımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, yüzde 52.8’lik başarılı ve yüzde 30.2’lik başarısız oranına sahip olduğu görüldü. 

Aynı ankete göre en başarısız bakan ise görevine kısa süre önce başlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer olarak ekranlara yansıtıldı. Göreve daha yeni başlayan Özer’in başarı oranı yüzde 25.1’ken başarısızlık oranı yüzde 36.5 oldu.


SÜLEYMAN SOYLU DETAYI
Son çıkan orman yangınlarından sonra yangına müdahale noktasında çok büyük eleştiriler alan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yeri şaşırtmadı. Optimar’ın anketinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli en başarısız ikinci olurken en büyük sürprizi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı.

Hakkında çıkan iddialarla gündemde olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise ankete göre en başaralı ikinci bakan oldu. Ancak Soylu’yu başarısız bulanların oranı ise daha fazla.

 

İlgili Haberler