Kadıköy Belediyesi'nde 2 bin 300 işçi greve başladı

Kadıköy Belediyesi'nde 2 bin 300 işçi greve başladı
Kadıköy Belediyesi işçileri, Kadıköy Belediyesinin Genel-İş 1 No'lu Şubenin işçilerle birlikte hazırladığı TİS taslağında yer alan talepleri yok sayması nedeniyle greve gitti. Kadıköy Belediyesi işçileri enflasyon oranında zam isterken, Kadıköy Belediyesi enflasyonun yarısının altında kalan bir zam önermişti. İşçiler gece 00.01 itibariyle işyeri önlerine grev pankartı astı.

İstanbul’un Kadıköy Belediyesi ile Türkiye Genel Hizmetler Sendikası (Genel-İş) Anadolu Yakası 1 No’lu Şube arasında 8 aydır devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkanmıştı.

2 bin 300 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde 8 aylık süreçte toplamda 81 madde görüşülmüştü. Bu maddelerden idari ve sosyal maddeleri içeren 62 madde kabul edilirken, ekonomik hakları kapsayan 19 madde ise anlaşma sağlanamamıştı. 5 Şubat’ta Kadıköy Belediyesi kapısına grev kararını asan işçiler, dün gece boyu belediyede son görüşmenin sonuçlanmasını bekledi.

Görüşmenin sonucunda belediye ve sendikanın anlaşamaması üzerine 2 bin 300 işçi greve çıktı.

Grev kararını açıklayan Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Genel Başkanı Ahmet Arıkan, “Bu saatten sonra mücadelemizi sokakta sürdüreceğiz. Biz alanı da tutacağız masayı da tutacağız. Bu haklarımızı alana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Greve çıkan işçiler belediyenin bütün kapılarına, “Bu iş yerinde grev var” pankartlarını astı.