Kadıköy'de şok sonuç. Fenerbahçe tarihi fırsatı kaçırdı

Kadıköy'de şok sonuç. Fenerbahçe tarihi fırsatı kaçırdı
Beşiktaş'ın puan kaybettiği gecede sahasında Sivasspor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, bitime 1 hafta kala zirveye yerleşme fırsatını teperek 3. sıraya geriledi. Bu sezon Kadıköy'deki kötü sonuçlara bir yenisini ekleyen sarı lacivertliler tarihi bir şansı kaçırırken, Sivasspor Avrupa yolunda kritik bir galibiyet elde etti.

Kadıköy'de şok sonuç. Fenerbahçe tarihi fırsatı kaçırdı

Süper Lig 41. haftasında Sivasspor’u ağırlayan Fenerbahçe, galibiyetten başka bir şey hedeflemediği maçı 2-1’lik mağlubiyetle tamamladı ve zirveye yerleşebileceği gecede üçüncü sıraya gerileyerek şampiyonluk umutlarını mucizelere bıraktı.

Sivasspor’un gollerini 45+1’de Kayode ve 48’de Hakan Arslan kaydederken, Fenerbahçe özellikle ilk yarıda birçok net fırsattan faydalanamadı. Sivasspor kalecisi Ali Şaşal bu sezon en fazla kurtarış (7) yaptığı maçı oynadı. İrfan Can Kahveci’nin 7. dakikadaki sakatlığı Fenerbahçe’deki tüm dengeleri bozarken, Mesut Özil’in sarı lacivertli kulüpteki ilk asistinde Papiss Cisse’nin 90+3’te attığı gol Fenerbahçe’ye yetmedi.

Lider Beşiktaş’ın Karagümrük’e 2-1 yenildiği gecede Sivasspor’u yenerek zirveye yerleşme şansını elinin tersiyle iten sarı lacivertliler, Galatasaray’ın Denizlispor’u mağlup etmesiyle bitime 1 hafta kala 3. sıraya kadar geriledi. Son haftaya Beşiktaş ve Galatasaray 81 puanla girerken, 79 puanlı Fenerbahçe şampiyon olabilmek için son hafta maçında rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek ve Kayserispor’u mağlup etmesi gerekecek.

Ligdeki yenilmezlik serisini 18 maça çıkartan Sivasspor ise, puanını 62 yaparak 5. sıraya yükseldi ve Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Yiğidolar ligdeki son maçında Kasımpaşa’yı ağırlayacak.

MAÇTAN NOTLAR:

Fenerbahçe''de sakatlıkları bulunan; Diego Perotti, Sadık Çiftpınar, Sinan Gümüş, Altay Bayındır ve Nazım Sangare bu maçta forma şansı bulamıyor. Sivasspor''da sakatlıkları bulunan; Mustapha Yatabare, Mamadou Samassa, Alaaddin Okumuş, Erdoğan Yeşilyurt, Aaron Appindangoye ve Samba Camara bu maçta forma şansı bulamıyor.

İki takım arasında daha önce oynanan 20 karşılaşma bulunmakta. Bu maçlarda Fenerbahçe''nin 10 galibiyeti bulunurken, Sivasspor''un 5 galibiyeti bulunmakta. Aralarındaki 5 maçta ise eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe''nin attığı 35 gole Sivasspor 25 golle karşılık verdi. İki takım arasındaki son karşılaşma Ocak ayında Sivasspor''un sahasında gerçekleşmişti. Bu karşılaşma 1-1''lik beraberlikle sona ermişti.

İKİ TAKIMIN 11’LERİ:

Fenerbahçe: Harun, Gökhan, Attila, Tisserand, Caner, Sosa, Ozan, İrfan Can, Mesut Özil, Pelkas, Valencia.

Sivasspor: Ali Şaşal, Ahmet, Robin, Caner, Uğur, Cofie, Hakan, Fayçal, Ninga, Gradel, Kayode

Maç Sonucu // Fenerbahçe - Sivasspor: 1-2

İLK YARI

1’ Maç başladı.

2'' Kısa pasla topla buluşan Max Gradel ceza sahası içine girip sol çaprazdan kaleye şutunu gönderiyor. Bu top kalenin hemen yanından dışarı çıkıyor.

7'' Sağ kanatan gelişen atakta topla ilerleyen Enner Valencia ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topa hareketlenen İrfan Can Kahveci kafa vuruşunu yapmak istiyor ancak etkili olamıyor.

9'' Fenerbahçe ilk oyuncu ve zorunlu oyuncu değişikliğini yapıyor. Sakatlanan İrfan Can Kahveci çıkıyor ve yerini Mert Hakan Yandaş''a bırakıyor.

13'' Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Caner Erkin kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kaleci Ali Şaşal Vural''ın kontrolünde kalıyor.

19'' Savunma arkasına atılan uzun pasla topla buluşan Olarenwaju Kayode ceza sahası içine girip kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kale direğinin yanında çarpıp dışarı çıkıyor.

24'' Sağ kanatta topla ilerleyen Casimir Ninga ceza sahası dışı sağ çaprazdan kalee şutunu gönderiyor ancak bu top Mert Hakan Yandaş''a çarpıp kornere gidiyor.

30'' Sağ kanattan ceza sahası dışına atılan kısa pasa hareketlenen Dimitris Pelkas ceza sahası dışından kaleye şutunu gönderiyor ancak bu topu kaleci Ali Şaşal Vural müdahalesiyle uzaklaştırıyor.

32'' Sağ kanatta topla ilerleyen Casimir Ninga ceza sahası dışı sağ çaprazdan kalee şutunu gönderiyor ancak bu top Mert Hakan Yandaş''a çarpıp kornere gidiyor.

36''Ceza sahası içine atılan pasa hareketlenen Mert Hakan Yandaş altıpasın hemen yanından aşırtma vuruşunu yapıyor ancak bu top kaleci Ali Şaşal Vural''ın konrolünde kalıyor.

37'' Casimir Ninga, Ozan Tufan''a yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

43'' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Caner Erkin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

45'' GOOOLL!! Demir Grup Sivasspor, Olarenwaju Kayode''nin golü ile skoru 1-0 yapıyor.

Hakem Halis Özkahya ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Demir Grup Sivasspor 1-0''lık üstünlükle soyunma odasına giden taraf oluyor...

İKİNCİ YARI

46'' Maçta ikinci yarı başladı

48'' Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Marcel Tisserand kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kaleci Ali Şaşal Vural''ın kontrolünde kalıyor.

48'' GOOOLL!! Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Max Gradel ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte bu topa hareketlenen Hakan Arslan kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Demir Grup Sivasspor, Hakan Arslan''ın golüyle skoru 2-0''a taşıyor.

50'' Sol kanatta kısa pasla topla buluşan Uğur Çiftçi ceza sahası dışından kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

58'' Sağ kanattan gelişen atakta Olarenwaju Kayode ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

59'' Sağ kanattan gelişen atakta Olarenwaju Kayode ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

60'' Sol kanatta nkazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Caner Erkin ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Enner Valencia kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin üstünden dışarı çıkıyor.

65'' Ceza sahası yayı önünde kısa pasla topla buluşan Casimir Ninga kaleye şutunu gönderiyor ancak bu topu kaleci Harun Tekin tokatlayarak tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

71'' Caner Erkin''in kısa pasıyla topla buluşan Enner Valencia ceza sahası dışından kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

75'' Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mesut Özil ceza sahası içine ortasını yapıor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

82'' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

84'' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Mesut Özil bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

90'' Hakem Halis Özkahya maçın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.

90'' GOOOLL!! Fenerbahçe, Papiss Cisse''nin golüyle skoru 2-1''e taşıyor.

Maç sona erdi...