Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun feshi davası tarihi belli oldu

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun feshi davası tarihi belli oldu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin feshedilmesi talebiyle hazırlanan davanamede, 'kanuna ve ahlaka aykırı faaliyetler yürütüldüğü' iddia ediliyordu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun feshi davası 1 Haziran'da görülecek.

Türkiye''de günden güne artan kadın cinayetlerine son vermek isteyen kadınlar tarafından kurulan ''Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği''ne, ''kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek'' suçlamasıyla kapatma davası açılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fikri ve Sınai Haklar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan davanamede, İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü''nün 29 Mart 2021 tarihli yazısında, Şişli Kurtuluş''ta faaliyet gösteren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği hakkında şikayetlerde bulunulduğu belirtildi.

Mahkeme, ilk duruşmanın 1 Haziran''da yapılmasına karar verdi.

300 LİRALIK NAFAKAYI ÖDEMEDİĞİ İÇİN İKİ GÜN CEZAEVİNDE KALAN AKP''Lİ ELİAÇIK ŞİKAYET ETMİŞTİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği''ne kapatma davasının, nafakayı ödemediği için tutuklanan Ahmet Eliaçık''ın şikayeti üzerine açıldığı ortaya çıkmıştı.

Eliaçık, 24 Ocak 2016’da tutuklandığında hikayenin basına yansıması üzerine üyesi olduğu AKP Kayseri İl Başkanlığı’nın parayı ödemesiyle iki gün sonra tahliye edilmişti. 

Eliaçık''ın Kasım 2016’da yazdığı bir şikayet dilekçesinde şunlar yer alıyordu.

"Aileyi yok sayan, kadını korumak için çaba içinde olduğunu söyleyen birçok dernek, kadın ve çocuklarımızı kullanarak menfaat elde etmekte, Türk aile yapısını parçalamak ve toplumu birbirine düşürmeyi amaçlamaktadır. Bunlardan biri de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu''dur ve tutuklanan milletvekillerini savunmuştur.

Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz hakkında hakaret içeren söylemleri vardır. Kadını korumaktan ziyade terör suçuyla tutuklananları koruyup kollama çabasındadırlar.

OHAL kapsamında derhal kapatılmasını, faaliyetlerinin durdurulmasını, yöneticileri ve uzantılarının terör kapsamında tutuklanmalarını ve yargılanmalarını...

Aile mahkemeleri, hakimler, savcılar, Yargıtay''da üyeleri vardır. FETÖ denen vatan hainleriyle işbirliği vardır. Tabandan insanlar olarak bilmekteyiz. Devletin bekası, gelecek nesillerin beladan muhafazası için gereğini yapılmasını…"

Süreci değerlendiren Saymaz, ''her gün binlerce kadının çığlığını duymazdan gelen İçişleri Bakanlığı''nın deli saçması bir dilekçeyi işleme koyduğu'' görüşünü dile getirmişti.(AA)

İlgili Haberler