Kadınlar Cumhuriyetin 100. yılı için Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde koşacak

Kadınlar Cumhuriyetin 100. yılı için Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde koşacak
Cumhuriyetin 100’üncü yılının kutlanacağı 29 Ekim Pazar günü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ‘100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu’ gerçekleştirilecek.

Kadınlar Cumhuriyetin 100’üncü yıl coşkusunu Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde kutlayacak. 29 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan ‘100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu’, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde düzenlenecek ilk yaya organizasyonu olma özelliğini taşıyor. Koşu, Cumhuriyet kadınlarının geleceğe yürüyüşünü de sembolize edecek.

Etkinliğe katılmak isteyenler “cumhuriyetkadinlarikosusu’ internet adresi üzerinden kayıt olabilecekler.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Avrupa Yakası'ndan başlayarak, 5 km’lik bir parkurda Anadolu Yakası'na kadar uzanacak olan koşu, saat 09.00’da başlayacak. Etkinlik, yalnızca kadınların katılımına açık olacak.

Cumhuriyet Kadınları Koşusu kapsamında sponsorlardan sağlanacak kaynakla Darüşşafaka, TOG, TOÇEV, TED, Türkiye Atletizim Vakfı ve Yanındayız Derneği’ne bağış yapılacak.

Etkinlikle ilgili detayları basın mensuplarıyla paylaşan ICA Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını, bu toprakların kahraman kadınlarıyla birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kutlayacak olmak, bizim için tarif edilemez bir gurur. Kadınların 'Cumhuriyet Kadınlarla, Kadınlar Cumhuriyetle Güçlü' mesajını İstanbul’dan dünyaya ulaştıracağız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını, kadınların güçlü adımlarıyla, sevgiyle, coşkuyla ve umutla duyuracakları bu koşuyla kutlamak, ICA olarak bizim için unutulmaz bir onur.”

Koşuya dereceye girenlere toplamda 225 bin TL tutarında Cumhuriyet Kadınları Koşusu Ödülü verilecek. Organizasyonun ilerleyen yıllarda geleneksel hale getirilmesi ve İstanbul’a yeni bir uluslararası spor organizasyonu kazandırılması planlanıyor.

(DHA)