Kadınlar neden erkeklerden daha fazla üşür? İşte nedeni...

Kadınlar neden erkeklerden daha fazla üşür? İşte nedeni...
Bir araştırma, kadınların erkeklerden daha fazla üşümesinin nedenini ortaya çıkardı.

Kadınların %80''i fazla üşümekten yakınır. Erkeklere kıyasla fazla bir orandır. Doğal gazın derecesini artırmak istemelerinin, battaniye altından çıkmak istememelerinin aslında bilimsel bir nedeni olduğu ortaya çıktı.

Webtekno''nun The Guardian''dan aktardığına göre, bir araştırma, çiftlerin üçte birinin evin ideal sıcaklığı ile ilgili anlaşmazlık yaşadığını ve her on kadından dördünün partnerlerinden gizlice evin sıcaklığını yükselttiğini gösterdi. Araştırmaya göre, kadınların erkeklerden ortalama 2,5 derece daha sıcak bir odada rahat ettiği belirtildi.

Bilim insanlarının incelemelerine göre bu durumun nedeni, vücudumuzdaki kas oranıyla ilgili.

Çünkü toplam vücut ağırlığı üzerinden erkeğin vücudunun %40''ını kaslar oluşturuyor. Erkek, bir kasını çalıştırdığında enerjinin 3''te 1''ini işe harcıyor. Enerjinin geri kalanıysa ısı olarak yayılıyor. 

Bunun sonucu olarak kadının vücut kaloriferi nispeten daha zayıf. Ayrıca ısı kaybı da önemli bir faktör. Bundan vücudumuzun yüzey alanı sorumlu. İnsanların üşüdüğünde büzülmesinin nedeni de yüzey alanı küçültmek ile alakalı.

Böylece çevreye daha az ısı saçmış olursunuz. Burada da erkekle kadın arasında bir fark var. Aynı boyda olmaları halinde kadının yüzey alanı erkeğinkinden fazla. Yani daha fazla ısı saçıyor.

Hayati organları ve beyni 37 derece sıcaklıkta tutabilmek için diğer vücut bölgelerine, mesela kollara, bacaklara, burna daha az kan gider. Isı bu yolla vücudun merkezine yönlendirilir.

Ayak parmaklarının sıcaklığı 8 derece kadar düşebilir. Buna göre, kadınların üşüyen ayakları, doğanın oluşturduğu bir hayatta kalma stratejisidir.