Kadir Topbaş'a son veda. Erdoğan cenaze töreninde konuştu

Kadir Topbaş'a son veda. Erdoğan cenaze töreninde konuştu
Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş korona virüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Topbaş'ın ilk görev yaptığı yer olan Beyoğlu Belediyesi'nde tören düzenlendi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız, "Bugün hüzünlüyüz. Hepimizin abisi Kadir Topbaş'ı ebediyete uğurluyoruz, mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 76 yaşındaki Kadir Topbaş, 16 Kasım'da kaldırıldığı özel hastanede entübe edilmişti. Uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören Kadir Topbaş dün hayatını kaybetti. Cenazesi 09.30'da hastaneden alınarak, Zincirlikuyu Gasilhanesi'ne götürüldü.

BEYOĞLU BELEDİYESİ'NDE TÖREN

Kadir Topbaş'ın cenazesi Beyoğlu'na getirildi. Burada Topbaş için İlk başkanlık yaptığı Beyoğlu Belediyesi'nde tören düzenlendi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız, 'Bugün hüzünlüyüz. Hepimizin abisi Kadir Topbaş'ı ebediyete uğurluyoruz. İstanbul'un ve Beyoğlu'nun Kadir abisiydi. Biz de onu öyle hatırlayacağız. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun' dedi.

FATİH CAMİSİNDE CENAZE NAMAZI

Topbaş için Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Namaza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda siyasi katıldı.

KADİR TOPBAŞ'IN ÖLÜM NEDENİNİ OĞLU AÇIKLADI

DHA'ya konuşan Kadir Topbaş'ın oğlu Hüseyin Topbaş; 
"Korona ile başlayan bir süreç oldu. Koronadan sonra ikincil enfeksiyonlarla organ yetmezliğinden dolayı vefat etti. Dün itibariyle hayatını kaybetti. Üzgünüz tabi. Çok üzgünüz. Ama çok güzel bir hayat yaşadı. Bizlere çok şeyler öğretti. Eminim mekanı cennet olacak. Güzel duygularla defnini yapacağız inşallah bugün" diye konuştu.