Kahramanlara son görev

Kahramanlara son görev
Yurdun dört bir yanında acı, gözyaşı ve hainlere lanet vardı. Batman'daki hain saldırıda şehit düşen kahramanlar, memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Batman'ın Gercüş ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen kahraman askerlerimiz, memleketlerinde toprağa verildi. Ankara'da Jandarma Uzman Çavuş Özgür Can İnce için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Cami avlusuna kortej eşliğinde getirilen tabutun başında askerler nöbet tuttu.

Şehit ailesi ve yakınları cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında top arabasına alındı. Etimesgut ilçesindeki Elvanköy Mezarlığı'na götürülen İnce'nin naaşı, buradaki şehitliğe defnedildi.

Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Aynı saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer, Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Dinçer'in Türk bayrağına sarılı naaşı Bademli Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından, mahalle meydanına getirildi. Törende, şehidin annesi Arife, babası Tezcan, kardeşi Oktay Dinçer ve yakınları ile İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Vali Ersin Yazıcı da hazır bulundu.

Saldırıda ağır yaralanan ve Ankara'ya nakledildiği sırada şehit düşen Uzman Çavuş Yahya Şen de memleketi Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Eskişehir'de düzenlenen törende ise Uzman Çavuş Neşet Gök'ün cenazesi son yolculuğuna uğurlandı. Gök'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda törenin yapılacağı Reşadiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin annesi Nurcan Gök, babası Turan Gök, kardeşleri Burak ve Batuhan Gök, caminin avlusunda Valilik tarafından kendileri için ayrılan özel alana geçerek taziyeleri kabul etti.

2168848_1062aec3662e9016d1c9a504be4318dd.jpg

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın için, memleketi Amasya'nın Suluova ilçesinde tören düzenlendi. Burada şehidin eşi Dilek ile baba Niyazi, anne Fatma, kardeşleri Sefa ve Merve, taziyeleri kabul etti. Şehidin babası Niyazi Aydın, terörü lanetleyerek, "Ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim. Bir oğlum daha var, 2 ay sonra onu da askere göndereceğim" dedi.

Isparta'da ise Uzman Çavuş Ali Hekim'in cenaze töreni vardı. Cenaze törenine, şehidin annesi Ayşe, babası Hasan, kardeşleri Beyza, Burak, eşi Arzu Hekim ve yakınlarının yanı sıra askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar karşıladı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Hekim'in naaşı, binlerce kişinin katılımıyla mezarlığa götürüldü. Törene katılanlar tekbir getirip slogan attı.

2168848_ac165e8bd82f3b5ce8714db7d13aa0b0.jpg

Hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu da, memleketi Samsun'un Ladik ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Merkez Avcı Sultan Mehmet Camisi önündeki meydanda düzenlenen törende, anne Fidase, baba Arif Göksu ile yaklaşık 1 yıl önce nişanlandığı Nesrin Atağ taziyeleri kabul etti. Şehit nişanlısının askeri üniformasını giyen ve tabutuna sarılan Atağ, "Hayallerimizi, umutlarımızı aldı hainler ama ağlamayacağım. Söz verdim" dedi.

Şehit Uğur Göksu'nun nişanlısı Nesrin Atağ ise sağlık görevlilerince teselli edildi. Atağ, karşılama töreninde nişanlısının askeri üniformasını giydi.

Şehitlerin naaşı, uçaktan indirildikten sonra askerlerin omzunda taşınarak cenaze nakil aracına konuldu. 

İlgili Haberler