Kahramanmaraş'ta 17 gün tam kapanma olunca çiftçilerin dramı da böyle oldu

Kahramanmaraş'ta 17 gün tam kapanma olunca çiftçilerin dramı da böyle oldu
Kahramanmaraş'ta çiftçiler, yeni tip korona virüs salgını önlemleri çerçevesinde ülke genelinde 17 gün sürecek 'tam kapanma' öncesi kendilerini muaf tutacak belgeyi alabilmek için Ziraat Odası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Çiftçi sayısı fazla olunca oluşan uzun kuyrukta sosyal mesafe kuralı ihlal edildi, ekipler sık sık uyarı yapmak zorunda kaldı.

DHA''da yer alan habere göre, Kahramanmaraş''ta çiftçiler,  çiftçi belgesini alabilmek için Ziraat Odası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Perşembe günü başlayacak olan tam kapanmadan kendilerini muaf tutacak belge için kalabalık oluşturan çiftçiler, sosyal mesafe kuralını da hiçe saydı.

ZİRAAT ODASI''NA HÜCUM ETTİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın tam kapanmanın 29 Nisan''da başlayacağını açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı''nca yayımlanan genelgeyle çiftçilerin kapanmadan muaf tutulacak kişiler arasında olduğu belirtildi. Bunun üzerine Kahramanmaraş''ta çiftçiler kendilerini tam kapanmadan muaf tutacak çiftçi kayıt belgesini alabilmek için Kahramanmaraş Ziraat Odası''nın yolunu tuttu.

SOSYAL MESAFE İHLAL EDİLDİ

Ancak belge almak isteyen çiftçi sayısı fazla olunca oluşan uzun kuyrukta sosyal mesafe kuralı ihlal edildi. Yoğunluk üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, belge almak için bekleyen çiftçileri, korona virüs tedbirlerine uygun hareket etmeleri için sık sık uyardı.

AŞIRI YOĞUNLUK OLUŞTU

Çiftçiler, pandemi süresince ilk defa bu kadar uzun sürecek bir kısıtlama uygulanacağını, bu nedenle aşırı yoğunluk oluştuğunu söyledi. Kahramanmaraş Ziraat Odası yöneticilerinden Ejder Aydoğan, oda tarafından verilen belge alan kişilerin kısıtlamadan muaf olarak çiftçilik yapabileceklerini söyledi.