Kahramanmaraş'ta Emniyet Müdürlüğü 109 kişiyi silahlarıyla birlikte yakaladı

Kahramanmaraş'ta Emniyet Müdürlüğü 109 kişiyi silahlarıyla birlikte yakaladı
Kahramanmaraş’ta, havaya rastgele ateş açan kişilere yönelik polisin yaptığı çalışmada toplam 109 kişi çoğu ruhsatsız olan silahlarıyla birlikte çoğu suçüstü yakalandı. Yürütülen çalışma hakkında emniyetten yapılan açıklamada "Ateşli silahlarla havaya ateş eden magandalarla etkin mücadelemiz devam edecek" ifadeleri kullanıldı.

Emniyet onlarca kişiyi silahlarıyla birlikte yakaladı

Başta düğünler olmak üzere birçok kutlamada silahlarıyla rast gele havaya ateş edip sevinç gösterilerinde bulunan ve bu sırada birçok insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan şüphelilere yönelik Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'nün çalışması aralıksız devam ediyor. Geçen yıl Kasım ayında da 107 magandanın silahlarıyla birlikte yakalandığı Kahramanmaraş'ta vatandaştan gelen ihbarları da titizlikle değerlendirip olay yerine anında ekip gönderen emniyet, gerek ihbar gerekse de devriye gezen ekipler sayesinde 2 şüpheliyi daha havaya ateş ederken suçüstü yakaladı.

Havaya ateş edip kaçan şüphelilerin de peşine düşen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son bir ay içerisinde toplam 109 kişiyi silahlarıyla birlikte yakaladı. Aralarında çeşitli suçlardan sabıkası olanların da bulunduğu şüphelilerle birlikte 24'ü ruhsatsız 25 tabanca, 44'ü ruhsatsız 46 av tüfeği, 26 kurusıkı tabanca olmak üzere toplam 97 silah ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı.

"MAGANDALARLA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Çalışma hakkında İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hiç kimsenin vatandaşın huzurunu bozmasına müsaade edilmeyeceği belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

"Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için her türlü tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda ateşli silahlarla havaya ateş eden magandalarla etkin mücadelemiz de aralıksız devam edecektir. Bu mücadelede en büyük destekçimiz olan vatandaşlarımıza da 7 gün 24 saat bir telefon kadar yakınız."