Kahvaltı sofrası kurmanın maliyeti ne kadar? ''Bu kadar da olmaz'' diyeceksiniz ama o kadar!

Kahvaltı sofrası kurmanın maliyeti ne kadar? ''Bu kadar da olmaz'' diyeceksiniz ama o kadar!
Sağlıklı beslenmenin en önemli öğünü olarak kabul edilen kahvaltıya, günümüzde ulaşmak artık o kadar da kolay değil. Güne başlarken yapılan en sağlıklı öğün sayılan kahvaltı sofralarının maliyeti, gelen zamlarla birlikte daha çok arttı. Yumurta, peynir, süt, reçel, salam, tereyağ, peynir, çay derken bir kahvaltı sofrasında olan tüm gıda ürünlerine zam geldi.

Sağlıklı beslenmenin en önemli öğünü olarak kabul edilen kahvaltıya, günümüzde ulaşmak artık o kadar da kolay değil. Güne başlarken yapılan en sağlıklı öğün sayılan kahvaltı sofralarının maliyeti, gelen zamlarla birlikte daha çok arttı. Yumurta, peynir, süt, reçel, salam, tereyağ, peynir, çay derken bir kahvaltı sofrasında olan tüm gıda ürünlerine zam geldi. 4 kişilik bir ailenin 2 haftalık kahvaltı masrafını hesaplamak için süpermarketlerden birinin yolunu tuttuk. A’dan Z’ye bir kahvaltı sofrasında neler varsa tek tek fiyatlarını inceledik. O fiyatların tamamını video haberimizde izleyebilirsiniz.

İŞTE UCUZ VE PAHALI KAHVALTININ MASRAFI

Kaliteli gıda tüketmek isteyen 4 kişilik bir ailenin kahvaltı masrafı 602 lira 75 kuruş, orta sınıf ürünleri tüketmek zorunda kalan bir aile ise sadece kahvaltı masası kurmak için 439 lira 15 kuruş harcamak zorunda.

İlgili Haberler