Kahve tiryakileri duyunca çok şaşıracak

Kahve tiryakileri duyunca çok şaşıracak
Kalorisi neredeyse sıfır olan kahvenin faydalarından yararlanmak için, paketlerin üzerinde yazan kafein oranına dikkat etmemiz gerekiyor. Kafein oranı yüksek ve kalorisiz kahveler tüketmek, hem fiziksel hem ruhsal anlamda iyileştiriyor.

En önemli özelliği paketin üzerinde yazıyor

NTV''nin haberine göre, günlük hayatta en çok tüketilen içeceklerden biri olan kahve, vücudumuza bir çok yarar sağlıyor. Kalorisi neredeyse sıfır olan kahvenin faydalarından yararlanmak için, içerisindeki kafein oranına dikkat etmemiz gerekiyor.
Yüksek oranda kafein içeren kahveler bizi hem fiziksel hem ruhsal anlamda iyileştirmeye yardımcı da oluyor.

KAFEİN YAĞ YAKAR MI?

Burada önemli olan konu; Kahve direkt olarak yağ yakımı sağlamıyor. Sadece yağ yakıcı egzersizler yapmadan önce kahve içerseniz, yağ yakımını olduğundan daha hızlı bir seviyeye getiriyor. Bu etkilerden yararlanmak için kafein oranı yüksek ve kalorisiz kahveler tüketmek gerekiyor.

KİLO VERDİRİR Mİ 

Sütlü, şekerli ve kremalı kahve çeşitlerini tüketmeniz, alacağınız kafeinin kalitesini düşürür ve ayrıca yüksek oranda kalori almanıza ve sindirim problemleri yaşamanıza neden olur. Bu sebeple sadece su karıştırılarak yapılan kahveleri tüketmeniz alacağınız verimi artırır.

SU ATIMI GERÇEKLEŞİYOR

Kafein kardiyovasküler sistemin hareketliliğini artırarak, kan basıncının yükselmesine sebep oluyor. Bu aynı zamanda vücudumuza diüretik bir etki yapıyor ve su atımı gerçekleşiyor. Çünkü artan kan basıncından dolayı böbreklerimiz daha fazla çalışmış oluyor.

GÜNLÜK NE KADAR KAFEİN

Kafein tüketiminin ne kadar olması gerektiği kişinin vücudunun oluşturduğu toleransa göre farklılık gösteriyor. Ortalama olarak ise 2 bardak kahve (Yaklaşık 400 mg kafein) tüketilebilir

ÇARPINTISI OLANLAR DİKKAT

Eğer kalbinizde çarpıntı, ritim bozukluğu gibi rahatsızlıklar varsa doktorunuza danışmadan kafein tüketmeyin.

İlgili Haberler