Kamu binaları AKP'ye tahsis edildi iddiası

Kamu binaları AKP'ye tahsis edildi iddiası
İstanbul'daki Orman Müdürlüğü misafirhanesinin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla AKP'li milletvekillerine tahsis edildiği iddia edildi.

AKP'nin yerel seçimlerde kamu kaynaklarını kullandığı iddialarına bir yenisi daha eklendi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Orman Müdürlüğü'ne ait İstanbul'daki misafirhaneyi AKP'li Milletvekillerine tahsis ettiği öğrenildi. 

Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş'un iddialarına göre Bakan Pakdemirli tarafından kapatılan misafirhane, kanser hastası muhafız memura 'yer yok' denilirken; misafirhanede AKP'li İl, İlçe teşkilatları ve parti görevlileri konaklıyor.

Cumhuriyet'ten Sena Yaşar'ın haberine göre, Pakdemirli’nin yetkisinde olan birçok misafirhanede aynı uygulama yapılıyor. Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Durmuş’un verdiği bilgelere göre; misafirhane yetkilileri, 21 odalı misafirhanenin 24 Haziran’a kadar kurum personeline kapalı olacağını belirtti. Pakdemirli, misafirhane yetkililerine, “1 Haziran ile 24 Haziran arası odaların boşaltılması ve bu aralıkta misafirhanenin kapatılması” talimatını verdi.

Yetkililerin “Kim kalacak?” sorusuna ise Bakanlıktan “Bakan Bey’in misafirleri kalacak, Bakanın rezervasyonu olarak yazın” yanıtı verildiği aktarıldı. Durmuş, "Ankara’da yapılanın aynısı İstanbul’da da yapılıyor. Orada kimlerin kalacağını öğrendiğimiz an sendika olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması da yapacağız. Bu kurum, birilerinin seçim çalışması uğruna peşkeş çekilemez” dedi.

DEVLET BİNALARI AKP'Lİ İSİMLERE TAHSİS EDİLDİ

Öte yandan, yine Pakdemirli’nin talimatı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olan Devlet Su İşleri’nin (DSİ) İstanbul’daki misafirhanelerinin de 24 Haziran’a kadar misafir alımına kapatıldığı belirtiliyor.