Kan şekerini hazır ola geçiriyor. Tam bir doğa mucizesi. Kanserin düşmanı

Kan şekerini hazır ola geçiriyor. Tam bir doğa mucizesi. Kanserin düşmanı
Başta Türk mutfağı olmak üzere dünya mutfağında yemeklere tat vermek için kullanılan sarımsağın birçok faydası olduğu biliniyor. İşte kan şekerini düzenlemesinden, kanserli hücrelere karşı savaşmasına kadar doğa mucizesi besin sarımsağın faydaları...

Ülkemizde yemeklerde en çok kullanılan ürünlerden biri de sarımsak... Bazı kişilerde ters etki yaratsa da uzmanlar onu 'doğal antibiyotik' olarak tanımlıyor. Öyle ki korona virüs salgınının kabus gibi üzerimize çöktüğü şu günlerde en fazla ihtiyaç duyduğumuz ürünlerin başında da yine sarımsak geliyor. 

Peki, bu kadar tavsiye edilen sarımsağın nelere faydası var, ne işe yarıyor? İşte tüm detayları ile sarımsak hakkındaki altın bilgiler... 

Her ne kadar yemeklere tat versin diye kullanılsa da aslında aynı zamanda bir ilaçtır sarımsak. Geçmişi Eski Mısır'a kadar dayanır. Eski Mısır'da hem sağlık için hem de tedavi amaçlı kullanılmıştır.

Türkiye'de en çok Kastamonu'da yetişen sarımsağın içinde % 84 su, %14 organik madde, %2 inorganik madde vardır. İçinde ayrıca 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, çinko, A, B1 ve C vitaminleri bulunmaktadır.

KOLON KANSERİNİ ÖNLEYECİ ÖZELLİĞİ VAR 

Güçlü doğal bir antibiyotik olarak adlandırılan sarımsağın çok sayıda faydası vardır; enfeksiyonlara karşı savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirir, kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi riskini azaltır, pankreas ve kolon kanserini önleyici özelliği vardır.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ YAVAŞLATIYOR 

Kanserli hücrelerin gelişimini yavaşlatan sarımsak ayrıca alzheimer hastalığına iyi geldiği gibi kan şekeri seviyesini ve kandaki kolestrol seviyesini de düşürür. Kabızlığı önler, saç dökülmesini yavaşlatır. Sarımsak ayrıca mide ve bağırsaklarda oluşan enfeksiyonları öldürerek dezenfekte eder. Bronşit ve solunum yolu hastalıklarında tedavi edici özelliğe sahiptir.

Sarımsağı çok aşırı tüketmenin de zararı olabilir. Mide ağrısı, halsizlik ve baş ağrısı yapabilir. Kan ilaçları kullananların sarımsağı dikkatli bir şekilde tüketmesi gerekir.

Kaynak: Sağlıklıyız.com 

İlgili Haberler