Camı parçalayan geyik sınıfa girdi

Camı parçalayan geyik sınıfa girdi
Kanada'da bir geyik camı kırarak okulun içine girdi. Okulda öğretime ara verildi. Bir çocuk hafif yaralandı. Sakinleştirilen geyik doğal alınana bırakıldı.

Camı parçalayan geyik sınıfa girdi

Kanada''da bir okul sınıfına giren geyik, çocukların tahliye edilmesine ve ebeveynlere davetsiz misafir hakkında uyarı mesajları gönderilmesine yol açtı.

Okul yetkililerine göre hayvan perşembe günü topluluk odasının "Ön penceresi"nin içinden geçerek Sylvia Fedoruk Okulu''na girdi. Olayda ciddi bir yaralanma yaşanmadı.

Çocuklar tahliye edilirken, yetkililer de geyiği sakinleştirmek için okula geldi. Hayvan daha sonra Saskatoon bölgesi civarındaki yaban alana güvenli şekilde geri bırakıldı.

Olayın dersler başlamadan önce sabah 09.00 civarında gerçekleştiğini, bir çocuğun da hafif şekilde yaralandığını fakat tıbbi tedaviye ihtiyaç duymadığını bildirdi.
Bir ebeveynin Twitter''da paylaştığı ekran görüntülerinde, Sylvia Fedoruk Okulu tarafından gönderilen ve ebeveynleri "Topluluk odasının camını kırarak içeri giren bir geyik" hakkında bilgilendiren uyarı mesajları görüldü.

Bunu takiben gelen bir mesajdaysa ebeveynlere "Geyiğin sakinleştirildiği ve uzaklaştırıldığı" söylendi.

Geyiği sınıftan çıkarmak 45 dakika sürerken, koruma görevlilerinin hayvanın durumunun iyi olduğunu söylediği bildirildi.

Saskatoon''dan şehir dışına götürülen geyiği takip ettiği iddia edilen Ben Denis adlı bölge sakini, CBC News''a verdiği demeçte olayın Kovid''den sonra halkın ihtiyaç duyduğu türden "İyi hissettiren" bir hikaye olduğunu söyledi. Deniz, "Biraz maddi hasar olsa bile" diye ekledi.

OKUL YÖNETİMİNE ÖVGÜ

Okula giren geğin, perşembe sabahı bir ebeveyn tarafından Saskatoon''da tepinerek dolaşırken görüntülenen geyikle aynı olduğu düşünülüyor. Saskatoon, Saskatchewan eyaletindeki en büyük bölge.

Evergreen Bulvarı''nda koşan geyiğin görüntülerini tweetleyen ebeveyn Sarah Paulgaard, şöyle yazdı:
Kızlar ve ben, bu sabah okula heyecan verici bir yürüyüş yaptık.

Bundan yaklaşık 5 dakika sonra okulun duyuru sistemine kulak misafiri oldum. Görünüşe göre geyik okulun içine girmiş?! Zavallı hayvan!
Okul daha sonra perşembe günü derslerin devam ettiğini bildirdi ve "Öğrencilerin ve personelin tamamı güvende olduğu için inanılmaz derecede minnettarız" diye duyurdu.

Okulu öven bir veli de Facebook''ta şunları yazdı:
Bu olayı bu kadar iyi idare ettikleri için öğretmenleri ve yöneticileri gerçekten kutluyorum. Biz ebeveynlerle sürekli iletişim halindeydiler ve çocukların hepsini çok sakin tuttular!
Başkalarıysa bölgede ikinci bir geyiğin serbest şekilde dolaştığını öne sürdü fakat bu iddia henüz doğrulanmadı.