Instagram Kanye West’e rest çekti

Instagram Kanye West’e rest çekti
Kanye West'in Instagram hesabına ceza verildi. Nefret söyleminden dolayı sınırlandırılan hesap, 24 saat sonra eski haline gelecek.

Kim Kardashian’dan ayrılan Kanye West, iddiaya göre Daily Show sunucusu Trevor Noah’a hakaret etti. TMZ ile iletişime geçen Instagram sözcüsüzü, Kanye West’e ait hesabın 24 saat ceza aldığını açıkladı.

44 yaşındaki şarkıcının Instagram hesabı geçici olarak kilitlendi. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, Kanye West’in mesaj atma ve yorum yapma özelliğine kısıtlama getirdiklerini belirtti.

Kanye West’in Instagram hesabı sınırlandırıldı

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Instagram sözcüsü, “Kanye West’e ait son gönderiler platformumuzun nefret söylemi, taciz ve zorbalıkla ilgili politikalarını ihlal etti. Bu yüzden ünlü şarkıcıya 24 saatlik ceza vermek durumunda kaldık.” ifadelerine yer verdi.

Noah’ın geçtiğimiz günlerde Kim Kardashian ayrılığı ile ilgili yorum yapması sebebiyle Kanye West’in nefret söylemiyle karşılık verdiği belirtiliyor. Noah, Kanye West’in ayrılık arefesinde Kim Kardashian’a zorbalık yaptığını açıklamıştı.

Instagram, WhatsApp ve Facebook‘un çatı şirketi Meta, eski başkan Donald Trump da dahil olmak üzere birçok ünlüyü platformdan yasaklamıştı. Meta sözcüsü, gelecekte daha fazla ihlal olması durumunda Kanye West ile ilgili daha fazla yaptırım olacağının altını çizdi.