Kapanın elinde kalıyor! Zenginler virüsten kaçtı o mahallede satılık ev kalmadı

Kapanın elinde kalıyor! Zenginler virüsten kaçtı o mahallede satılık ev kalmadı
Salgın nedeniyle villa ve bahçeli evlere talep arttı. İstanbul'un Sarıyer İlçesi'nde yer alan Uskumruköy, Zekeriyaköy ve Kilyos büyük talep görüyor. Bu semtlerde konut fiyatları yüzde 20 oranında arttı.

COVID-19 salgını İstanbul’da villa ve bahçeli yapılara olan talebi artırınca, bu özelliklere sahip bölgelere olan ilgi de yükseliyor. Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre, kent içinde villa projelerine sahip Ulus, Etiler, Bebek ve Çengelköy gibi semtler ön plana çıkarken, merkeze nispeten uzak kırsal bölgeler de gözde oldu. 
Geniş arazi arzının yanı sıra fiyatların daha uygun olması bu bölgelere yönelik aramaları 3 kata yakın artırdı. Taleple birlikte Sarıyer'e bağlı Uskumruköy’de fiyatlar yüzde 22, Zekeriyaköy’de yüzde 20, Kilyos’ta yüzde 15 arttı. Şile‘de de fiyatlarda yüzde 17’ye varan oranda artış yaşandı.

“FİYATLAR DÜŞMEZ"

Eva Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, pandemi sürecinde İstanbul ve Türkiye genelinde fiyat düşüşü beklediğini anlatarak, “Zekeriyaköy, Çekmeköy, Bahçeşehir’in bahçeli kısımlarında fiyatın kendisini korumasını bekliyorum. Diğer yerler olan Beyoğlu, Şişli ve Kadıköy'de ise düşmesini bekliyorum” dedi.

KİRALIKLARA DA TALEP FAZLA 

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Özel Projeler Departmanı Kıdemli Değerleme Uzmanı Duygu Yılmaz, bu dönemde açık hava ile temas gibi ihtiyaçların ön plana çıktığını ve bahçeli konutlara olan talebin arttığını belirtti. 
Bu amaçla şehir dışı projelerin yoğunlaştığı bölgeler olan Göktürk, Kemerburgaz, Bahçeşehir, Sarıyer ile Beykoz, Şile hattını oluşturan, kentin kuzey kesiminde kalan bölgelere talep olduğunu söyleyen Yılmaz, “Son dönemde bahçeli olan konut arayışı artmakla birlikte, satışları bu belirsizlik ortamında seyrek gerçekleşti” dedi. 
Bahçeli konutlarda ise kiralama işlemlerinin daha fazla arttığını ileten Yılmaz, “Talep edilen kira fiyatlarındaki artış oranına bakıldığında Avrupa Yakası’nda yüzde 35'e yakın, Anadolu Yakası’nda ise yaklaşık yüzde 25 artış yaşandı” ifadesini kullandı.

"HAVUZLU VİLLALARA DA TALEP VAR"

Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz, salgında insanların konut arayış, teraslı bahçeli ve balkonlu binalara kaydığını belirterek, bu nedenle bu tarz yapıların yoğun olduğu Uskumruköy, Zekeriyaköy, Kemerburgaz, Göktürk gibi bölgelerde çok fazla talep artış yaşandığını söyledi.
Bu bölgelerde olan arama taleplerinde 3 kat artış gördüklerini ileten Yılmaz, “İstanbul genelinde COVID-19 salgını sonrası ortalama metrekare satış fiyatlarında yüzde 7, kiralama fiyatlarında ise yüzde 5 civarında artış oldu” bilgisini verdi.
Lüks Emlak Danışmanı Evrim Başaran Kırmızıtaş da talebin arttığı bir diğer ev tipinin ise havuzlu villalar olduğunu söyledi.