Kapanmaz yaralar

Televizyonu gece kapatıyoruz, ertesi sabah aynı yerde, "nerde kalmıştık?" diyerek gözlerimizi açıyoruz.

Bunları ezberledik... Terörle mücadelede spiker başlıyor sıralamaya terörist saldırılarının olduğu doğu ve güneydoğu şehirlerimizin ilçelerini...

İçişleri Bakanı ya olay yerinde ya da o ilçelerde düzenlenen şehit cenaze törenlerinde.

Bu sorunla mücadelede işlerin en temizini gerçekten yapan ise Selçuk Bayraktar ve arkadaşları. Her türlü takdirin ve "helal olsun size"nin en gösterişlisini bu aslanlar hakediyor.

Sunucular ve konuklar

Habertürk'ün moderatörlerinin büyük bölümü başarılı. Mesela Hülya Hökenek. Katılımcılarını da genelde iyi seçmekte.

Ali Haydar Fırat'ı da beğeniyorum. En büyük özelliği iyi zamanlaması. Bu defa 2 farklı isim daha mevcuttu. Özcan Yeniçeri ile CHP Ankara milletvekili Murat Emir. Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu'nun da bazı teşhislerini sevdim. Bölücülere yaptığı uyarıları tuttum.

Aklımın ermediği

Bir ara; hep aynı şeyleri söylüyor dediğim Nedim Şener'in haklılığı artık perçinlendi. Ordu komutanının binbaşı yaveri de dahil bir sürü kişi daha FETÖ'cü çıktı. Hemen peşinden 8'i muazzaf 191 tanesi içeri alındı.

Bütün bunlara tanık olunca insan "Bu nasıl kadrolaşma?" diye sormadan edemiyor. Galiba Fetullah Gülen doğduğu günden beri devlete sızma ve kadrolaşma peşindeymiş.

Kimler kimlerleymiş?

En fazla şaşırdığın ise bir zamanlar AK Partinin önemli adamlarından ve kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat'ın TIR'ında eroin yakalandığını yazmamla başıma gelenlerdir. Neticede bana dava açıp mahkum ettirdi ve 1000 liramı aldı... Adaletin kokuşma başlangıcı bu dönem olsa gerek. Aradan seneler geçti  Dengir Mir Mehmet Fırat HDP'ye geçti ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri sonucunda HDP Mersin milletvekili oldu. Kimlerin kimlerle olduğu da böylece ortaya çıktı. O zaman niye beni mahkum edip paramı aldınız?

İlginç sorular

Milyoner'de enteresan sorular çıkmaya başladı.

Matematik soruları çoğaltıldı ama bu 2 kişinin başını yaktı.

Bir de şu soruya dikkat çekmek istiyorum:

Yeni doğmuş bebeğin yüzde kaçı sudur?

Doğrusu cevaba şaşırdım; yüzde 78...

Daha ilginci yarışmacı bunu bildi.

Kafamı karıştıran yemin töreni

Zühtü Arslan yemin ederek Anayasa Mahkemesi Başkanı oldu. Pek net hatırlayamadığım iki konu var. Kendisi Rize'de çay toplayan ekipten miydi?

Hanımefendiyi ise çok net hatırlıyorum. Gerçekten kafam çok karıştı. Ensar Vakfı'ndan Atatürkçü Düşünce Derneği'ne atama mı yapılmıştı çok net bilmiyorum...

İlk kez maskeli

Törende benim asıl dikkatimi çeken Erdoğan'ın maskeli görüntüsüydü. İlk defa korona virüse karşı bu tedbiri uyguladığını gördüm. Acaba, "Neden yüce mahkemeyi de takmadı?" polemiğinden mi çekindi.

Mutlaka bu yüzdendir diye düşündüm.

Yayınlar zorlaştı

TRT Müzik'de evden programlar sürüyor. Zaten canlı yayın yapmak mümkün değil. Bu aralar Ercan Saatçi'nin Kanal D'deki stüdyo yayını ortalığı yıktı geçti. Bunda önemli etken konuk Ata Demirer'di. Ancak aynı bölümü tam üç kez tekrarlamanın sebebi neydi?

Filmler bozuldu.

Kanalların aralara sıkıştırdığı filmlerin iyi seçilmesi fazla sürmedi. Love Story gibi müthişlerle başladı. Ali MacGraw ile Ryan O'Neal yine herkesi ağlattı. Peşinden otomatiğe  bağlandı; Polis Akademisi serisi... Arkadan yine seçme saçmalar... hani ünlü laftır; çırçırlar dönemi. Ortada ne kadar kalitesiz film varsa sür ekrana. Bu arada TV8'deki Lezzet Düşkünleri aynı iğrençliklerle devam ediyor. Gabriele şefin parmakları demir ve bakır bijonlarla dolu gidiyor. Bir yemek programında böylesi hatalara tahammül mümkün değildir. Yönetmen Caner Erdem'i  kınamaya devam ediyorum.

Günün Sözü:

Yarının insanları bugün ile oyalanmamalıdır. Sedat Turan

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002-016.jpg

Yazarın Diğer Yazıları