Kar İstanbul’a geri mi dönüyor?

Kar İstanbul’a geri mi dönüyor?
Meteoroloji sabah saatlerinde yarın için İstanbul'un hava durumunu parçalı bulutlu olarak tahmin etmişti, öğlen saatlerinden sonra meteoroloji bu tahmini değiştirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sabah tahmininde Trakya’yı ve İstanbul’u parçalı bulutlu olarak göstermişti. Öğlen saatlerinin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerini Trakya ve İstanbul için hafif kar yağışlı olarak değiştirdi. Kar yağışından Karadeniz Bölgesi’nin batısı da etkilenecek.

DOĞU İLLERİ İÇİN DE KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı Doğu illerinde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

“Yurdumuzun doğu kesimlerinde 31.01.2017 Salı ve 01.02.2017 Çarşamba günü beklenen kar yağışlarının Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ’ın doğu, Van’ın ve Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar ile özellikle çığ tehlikesi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”