Sağanak geliyor! Meteoroloji saat verip 3 ile yeni uyarı yaptı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz bölgesinin bazı illerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu.
Meteoroloji 5 il için yeni uyarı yaptı Meteoroloji, 5 il için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.
Karadeniz'deki 7 ilde hava sıcaklığı yarından itibaren artacak Karadeniz bölgesindeki 7 ilde, yarından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstüne çıkacağı öngörülüyor.
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti kuymak tarifi Her kahvaltıda yapmak isteyeceğiniz; tereyağı, mısır unu ve peynirin eşsiz uyumundan oluşan kuymak tarifi sizlerle.
Karadeniz’in yeni kabusu. Günde 3 bin kilometre uçuyor, 1 yılda 30 bin yumurta bırakıyor Kahverengi kokarca, Karadeniz’de fındık üreticilerinin yeni kabusu oldu. Bitkilerin suyunu emerek çürümesine ve tadının bozulmasına neden olan, bir sezonda 3 bin yumurta bırakıp günde 30 kilometre uçabilen böcek türü, fındık rekoltesini yüzde 5 ile 10 arasında azalttı.
Kahverengi kokarcaya kimse yaklaşamıyor, ilaçlar bile öldüremiyor. Türkiye’de 17 ilde tespit edildi İstilacı bir tür olan ve özellikle Karadeniz Bölgesi'nde fındık başta olmak üzere yüzlerce bitki türüne büyük zarar veren “kahverengi kokarca” ile mücadelede Türkiye'de de üretimine başlanan samuray arıları kullanılacak.
Rize’de hortum! Görenler telefonlara sarıldı Rize'nin Fındıklı ilçesinde denizde hortum oluştu. Vatandaşlar bu anları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı.
Ölüm garantili yol. Yandaş müteahhidin yaptığı yol çöktü Karadeniz’deki sel felaketi yıkıma sebep olmaya devam ederken, yandaş müteahhitlerden birinin yaptığı Ordu Darıcabaşı Tüneli girişindeki yol tamamen çöktü. Heyelan anı cep telefonları tarafından saniye saniye kaydedildi.
Karadeniz Bölgesi'nde kuvvetli kar yağışı bekleniyor Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kuvvetli kar bekleniyor.
Karadeniz Bölgesi'nde kar yağışı etkili oldu Kastamonu, Tokat, Çankırı, Sinop ve Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması için ekipler çalışma yaptı.
Trabzon, Rize, Giresun, Artvin ve Gümüşhane valilikleri harekete geçmişti. Hıdırnebi Yaylası'nda 20 kaçak yapı yıkıldı Karadeniz Bölgesi'nde daha önce, ‘imar barışı’ dışında kalan yapıların yıkıldığı yaylalarda kaçak yapılaşma son dönemde yeniden başladı. Bölgede denetimler arttırılırken, tespit edilen 20 kaçak yapı yıkıldı.
Rakiplerine gönderiyorlar Fahiş fiyat artışları ile gündeme gelen marketler arasında büyük rekabet başladı. Pahalı olarak anılmak istemeyen marketler, rakiplerine casus gibi gizlice eleman yollayıp fiyatlarını takibe alıyor.
Ordu’da 2 haftada 400 heyelan. 148 yapı tahliye edildi Küresel iklim değişikliğinin etkileriyle son günlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde 30 dereceye kadar yükseldiği Karadeniz Bölgesi’nde ani kar erimeleri ile birlikte heyelan ve çığ düşmeleri yaşanıyor. Son 30 yılın en fazla karının yağdığı Ordu’da 2 haftada 400 noktada heyelan meydana geldi, hasar gören 148 yapı tahliye edildi.
Doğa sporu yapanlar, avcılar, çobanlar ve o bölgede yaşayanlar dikkat Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkileriyle buzulların erimeye başlaması üzerine dağcıların kullandığı kuzey tırmanış rotalarında değişikliğe gidilen Doğu Karadeniz’de, 3 bin 937 metre yüksekliğindeki Kaçkar Dağları'nda mevsim geçişlerinde hava sıcaklıkları ile birlikte çığ riskinin arttığı belirlendi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar “Kaçkarlarda " dedi.
665 riskli yapıdan sadece 17’si yıkıldı Karadeniz Bölgesi’nde şiddetli yağışların yol açtığı can ve mal kayıplarına neden olan sel ve heyelanlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan 'İklim Değişikliği Eylem Planı' kapsamında, Rize’de risk taşıyan 'acil ve öncelikli boşaltılması' gereken 665 yapıdan 17’sinin yıkımı gerçekleştirildi. Kalanlar ise sahiplerinin karşı çıkması nedeniyle yıkılamayınca, itirazlar üzerine yapılarla ilgili yeniden teknik inceleme başlatıldı
Aile içi görüşmeler açık havada, kısa olmalı Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Karadeniz’deki vaka artışlarının aile ilişkilerinin güçlü olmasından kaynaklandığını belirterek, "Buluşmalar, bir araya gelmeler çok kısa olmalı. Yapılan görüşme gerekiyorsa açık havada ve kısa süreli olmalı, maske çıkarılmamalı, mesafe korunmalı" açıklamasında bulundu.
Soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor Prof. Dr. Orhan Şen, perşembe günü için Marmara ve Karadeniz Bölgeleri için şiddetli yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Artvin, Trabzon, Rize'de sel baskınlarına dikkat çekti.
Karadeniz ihracatının yüzde 26'sı Trabzon'dan Karadeniz Bölgesi'nden 2021 yılının ilk 3 ayında yapılan 1 milyar 331 milyon 290 bin 456 dolarlık ihracatın yüzde 26'sının Trabzon'dan gerçekleştirildiği açıklandı. Trabzon'dan yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 arttı. İkinci sırada Samsun, üçüncü sırada ise Karabük yer aldı.
Uzmanlar başka çare yok dediler. Normalleşmeyi beklerken 5 il için tam kapanma önerisi Ülke genelinde 1 Mart itibari ile normalleşmeye geçilmesi beklenirken Karadeniz Bölgesi’nden korkutan haberler gelmeye başladı. Paylaşılan verilere göre, en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il Karadeniz’de yer aldı. Uzmanlar, bölgede 15 günlük tam kapanma, ulaşım kısıtlaması ve bölgesel karantina önerisinde bulundu.
Karadeniz Bölgesi’nin hırpalanacağı gün açıklandı. Gökten fena bindirecek. Sahil şeridini esir alacak Dünyaca ünlü hava durumu sitesine göre, Karadeniz Bölgesi’nde beklenen kar yağışı Cuma günü akşam saatlerinden itibaren etkili olacak. Hafta sonu boyunca yoğun kar yağışının sürmesi beklenirken çığ uyarısında da bulunuldu.
3 gün sonra montunuzu almadan sokağa çıkmayın! Meteoroloji şimdiden il il uyarı yaptı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, "Cuma günü yurdumuz yağışlı bir havanın etkisine giriyor. Hava sıcaklığının da hafta sonunda yağışla beraber azalarak mevsim normallerine düşmesini bekliyoruz" dedi.