Süleyman Hurma, Ali Koç'la görüştü: Emre Mor açıklaması

Süleyman Hurma, Ali Koç'la görüştü: Emre Mor açıklaması
Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma, yabancı sayısı, Milli Takım Teknik Direktörü Kuntz ve Emre Mor'la ilgili konuştu

Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Hurma, önce yabancı sayısındaki belirsizlikten yakındı ve şöyle konuştu:

"Yabancı sayısı problemi... Çıfıt Çarşısı gibi. Milli takım yeniliyor, devlet büyüklerine gidip ''Efendim yabancı sayısından dolayı yenildik'' diyorlar. O zaman yabancı yasaklansın. Kulüp takımı eleniyor, ''Yabancı yok diye elendik'' diyorlar. O zaman yükselsin. Yabancı uygulaması olmasın dedik. ''Yabancı alma'' diyorlar ama Türk oyuncu daha pahalı. Peki nasıl yapacağız transferi? Halka yalan konuşuyorlar. Bilmedikleri bir oyunu biliyorlarmış gibi anlatıyorlar. Cahilliği kendilerine sigorta ediyorlar. Milli takım başarısız olduğunda sebebinin yabancı sınırlaması olarak gösterilmesinin doğru olmadığına değinen Hurma, "Milli Takım yeniliyor, yabancı indirilsin! Kulüp takımı Avrupa’da eleniyor, yabancı çıkarılsın! Böyle evrensel bir işte Aklıevvel biri çıkıp, ''İstiklal Marşı okunuyor ama Türk futbolcu yok'' diyor. Ama başka bir milletten kızımız, atletimizde bizim adımıza yarışıyor." 

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz''u eleştiren Hurma, "Futbol insanı olarak doğru yolda olmadığını biliyorum. Emre Mor olayıyla ilgili milli maçlar bittikten sonra başka açıklamalarım da olacak. Burası Patagonya değil. Emre Mor, beklediğimiz seviyeye gelirse dünya çapında bir oyuncu olacak. Lüksemburg''la oynayacağız ya... Al bir gör bakalım, teste sok. Kuntz, 2 kere bizim maçımızı seyretse zaten Emre Mor''u alırdı. Ama Kuntz, Bundesliga''da küme düşme maçında yorumculuk yapıyor" diye konuştu.

Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç görüşüp Emre Mor''un transferi için anlaşmaya vardıklarına dair çıkan iddialarla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Emre Mor için yurtdışından iki tane resmi teklif aldım. Yeterli değildi, reddettim. Ali Koç''la görüşmemizde konu Emre Mor değildi. Benim en büyük arzum; Emre Mor''u bir sene daha tutup çok yüksek bedelle Avrupa''ya satmak"