Karamollaoğlu da o tartışmalara katıldı, Bugün Türkiye’de adaletin ışığı sönüyor

Karamollaoğlu da o tartışmalara katıldı, Bugün Türkiye’de adaletin ışığı sönüyor
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AYM üyesi Yıldırım ile İçişleri Bakanlığı arasında yaşanan ‘ışık’ tartışmasıyla ilgili olarak ‘Bugün Türkiye’de adaletin ışığı sönüyor. İktidarın gücü, 'hukukun üstündeyim’ diyor, işte darbe tam olarak budur!' açıklamasında bulundu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, salı günü Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği yeniden yargılama kararını ‘yerindelik denetimi kapsamında kaldığı’ gerekçesiyle reddetti.

Kararın ardından İçişleri Bakanlığı ve AYM üyesi Engin Yıldırım arasında ‘ışık’ polemiği yaşandı.

‘BUGÜN TÜRKİYE’DE ADALETİN IŞIĞI SÖNÜYOR’

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

 “Bugün Türkiye’de adaletin ışığı sönüyor!

AYM, bir karar veriyor, yerel bir mahkeme; “ben buna uymam” diyor. Darbe demek; hukukun rafa kaldırılması, elinde gücü olanların iktidar olması, gücün hukuka üstün gelmesi demektir.

‘DARBE TAM OLARAK BUDUR’

Bugün iktidarın gücü; “hukukun üstündeyim” diyor, işte darbe tam olarak budur!

Bugün ülkemiz için yapılacak tek şey; hukuka geri dönmek, adaleti tesis etmek, keyfi uygulamalardan vazgeçmektir. “Ben devletim, ben kanunum, istediğimi yaparım” mantığını rafa kaldırmaktır.”

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım, sosyal medya hesabından AYM binasının fotoğrafını “Işıklar yanıyor” notuyla paylaştı.

Paylaşım sosyal medyada tartışmaya neden olurken, bazıları Yıldırım’ın bu gönderisini İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu hakkında verilen “yeniden yargılama” kararını tanımamasına gönderme olarak, bazıları ise Yıldırım’ın darbe imasında bulunduğu şeklinde yorumladı.

Engin Yıldırım’ın paylaşımı sonrasında İçişleri Bakanlığı Twitter hesabından ise “Işıklarımız hiç sönmüyor” denilerek bir paylaşım yapıldı.

Yıldırım, gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda “Şahsi Twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM’nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir” dedi.