Karamollaoğlu'ndan ittifak açıklaması. Koalisyon protokolü hazırlanıyor diyebiliriz

Karamollaoğlu'ndan ittifak açıklaması. Koalisyon protokolü hazırlanıyor diyebiliriz
Saadet lideri Karamollaoğlu TV5 özel yayınında seçim sürecini ve Millet İttifakı’nın çalışmalarını anlattı

. Karamollaoğlu, “Bugün seçim ittifakı yapan partiler seçime giderken kendi amblemleriyle seçime gittikleri takdirde herkes kendi partisinin üzerine mühür basacak.” dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu TV5 ve TV42 özel yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Seçime her parti kendi amblemleriyle girecek diyen Karamollaoğlu’nun açıklaması şöyle:

Bir partinin çatısı altında seçime gidilmiyor. Oy verecek olan vatandaşlarımız kendi partisinin tercih ettiği partisinin üzerine mührü basıyor. Bugün seçim ittifakı yapan partiler seçime giderken kendi amblemleriyle seçime gittikleri takdirde herkes kendi partisinin üzerine mühür basacak. Cumhuriyet Halk Partisi''ne veya başka bir partiye değil kendi tercih ettiği partiye oy verecek. Bunu bir defa bilmek lazım.

İkincisi, geçmişte koalisyonlar seçimden sonra oluşuyordu. Seçime giderken her parti kendi amblemiyle seçime gidiyor. Çıkaracağı milletvekili kadar milletvekilini çıkarıyor. Sonra mecliste bir araya geliyorlar tek başına eğer bir parti hükümet kuramıyorsa bu sefer hükümet kuracak çoğunluğu temin eden partiler bir, iki, üç bir araya gelip hükümet kuruyorlar.

“Bir bakımda koalisyon protokolü hazırlanıyor diyebiliriz”

 Seçimden sonra Neler olacak? Bunlar görüşüldü. Komisyonlar kuruldu. Şimdi bu biraz daha ileriye götürülerek, hem anayasa meselesi biraz daha detaylı ele alınacak hem de kurumsal yapılar ele alınacak.

 İşte bir planlama teşkilatı olsun, bir bilmem koordinasyonla ilgili bir teşkilat olsun. Bütün bunlarda konuşuluyor. Arkasından işte önümüzdeki ay başında inşallah İYİ Parti''nin ev sahipliğinde bir toplantı yapacağız. Daha önceki seçimlerde görüştüğümüz konular orada bir defa daha gündeme gelecek. Arkasından daha sonra yapılması icap eden konuları belirleyeceğiz.

Komisyonlar kuracağız ve o komisyonların yapacağı çalışmalar neticesinde de ‘Altılı Masa’ başkanları olarak bir karar vereceğiz. Yani bir bakımda koalisyon protokolü hazırlanıyor diyebiliriz.

İlgili Haberler