Karantinadaki Çin'de hayat normale dönüyor

Karantinadaki Çin'de hayat normale dönüyor
Çin’de karantina uygulamasının kaldırılması sonrası hayat normale dönerken Çin, Türkiye haricinde batıya kapılarını kapattı.

YENİÇAĞ/ ORHAN CAN

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgını sonrası karantina uygulaması ile hayat olağanüstü hale gelmişti. Çin’de hayat normale dönmeye başlarken karantina için açılan hastaneler yeni vaka görülmemesi ve hastaların iyileşmesi üzerine tek tek kapatılıyor.

“GÜNLÜK AKTİVİTELER DEVAM EDİYOR”

Çin’in Tijan bölgesinde yaşayan Mahir Korkmaz Yüceler isimli Türk iş adamından gelen bilgilere göre, bölgede şuan için karantina uygulaması uygulanmazken insanlar her gün işlerine gitmeye, alış veriş ve spor aktivitelerine devam etmekte bölgede Pazartesi gününe kadar dükkanlar kapalıyken şuan için dükkanlarda açılmaya başlandı.

“WUHAN’DA YENİ VAKA GÖRÜLMÜYOR”

Virüsün kaynağı olarak düşünülen Wuhan kentinde ise şuan için stabil vaka görülmezken hastanelerde karantina altında bulunan hastalarında büyük kısmı taburcu oluyor. Karantina için acil açılan hastaneler tek tek kapatılıyor. Bölgede yeni vaka görülmüyor.

Çinliler artık evden çıkmaya başladı. Gross Markette alışveriş yapan vatandaşlar böyle görüntülendi

Vatandaşlar günlük aktivitelerine devam ederken Çin'deki trafik böyle görüntülendi

SALGININ MERKEZİNDEN İYİ HABER

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde 1'i Vuhan kentinde olmak üzere 21 yeni vaka tespit edildiği, 45 kişinin ise koronavirüs şüphesiyle müşahede altına alındığı belirtildi. Açıklamada 12'si Vuhan kentinin bulunduğu Hubey, 1'i Şaanşi eyaletinde olmak üzere 13 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Bu rakamlarda ülkede toplam vaka sayısının 80 bin 881'e, can kaybı sayısının ise 3 bin 226'ya çıktığı vurgulanan açıklamada, 68 bin 679 hastanın ise taburcu edildiği kaydedildi.

İş adamı Mahir Korkmaz Yüceler 10 gün önce böyle konuşmuştu.

İlgili Haberler